Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta, kun se tutustuu uuteen elinympäristöönsä. Kaikki on mahtavaa kunnes pentu pissaa sisälle.

Yhtäkkiä pentu pissaa sisälle

Jossain vaiheessa kesken leikkien, ruokailun tai unien jälkeen tai ihan muuten vaan pentu ottaa ja pissaa sisälle varoittamatta. Vielä hetki sitten kuivalle ja puhtaalle lattialle tai matolle on ilmestynyt lammikko, joka täytyy siivota pois mahdollisimman pian. Näin voi käydä alussa jos pentu pissaa sisälle.

Pentua on tästä vahingosta turha torua ja syyttää. Pieni ja kokematon pentu ei vielä pysty pidättämään omia tarpeitaan kovinkaan pitkään. Jos pentusi ei pääse ulos tarpeilleen, niin sen tekemät tarpeet löytyvät todennäköisimmin sisältä sieltä missä sen tassut pitävät parhaiten, eli matolta. Sisäsiisteyden opettaminen onkin syytä aloittaa pennun kanssa heti kaiken hauskanpidon ja ilon keskellä. Muuten pennun kanssa leikkiminen muuttuu ahkeraksi siivoamiseksi.

Osoita pennulle sallittu paikka

Keväällä, kesällä ja syksyllä pennun ulkoiluttamisen ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Pentu tykkää varmasti käydä ulkona mukavalla säällä. Tuskin talvellakaan kylmempi ilma tai lumi muodostuvat ongelmaksi. Aina pennun kanssa ei kuitenkaan ehdi ajoissa ulos ja pentu pissaa sisälle huolellisesta ulkoilutuksesta huolimatta.

Tähän ongelmaan voi hakea helpotusta osoittamalla nuorelle pennulle sisältä sellaisen paikan, jonne pissaaminen on aluksi sallittua. Tätä varten voi käyttää esimerkiksi vanhoja sanomalehtiä, mikäli sellaisia talouteesi vielä tulee. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sanomalehdet päästävät helposti nesteen osittain läpi, joten sen alla on oltava nestettä läpäisemätön kerros. Muuten alla oleva parketti on takuu varmasti pilalla. Kannattaa myös muistaa, että parketilla lojuva sanomalehti saattaa olla liukas eikä pentu välttämättä mielellään tee sen päällä tarpeittaan.

Koiran pissa-alusta pitää lammikot poissa

Helppo ja kätevä vaihtoehto sanomalehdelle tai muulle vastaavalle viritykselle ovat kertakäyttöiset koiran pissa-alustat*. Ne imevät nesteen itseensä eikä päästä sitä läpi lattialle. Jos ja kun pentu pissaa sisälle sallitulle pissa-alustalle, niin vahinko on helppo korjata pois. Pissa-alustan voi vaihtaa uuteen ja kuivaan, eikä lattiaa tai mattoa tarvitse alkaa siivoamaan. Pissa-alusta säästää varmasti aikaa ja hermoja.

Koiran pissa alustat löydät helposti esimerkiksi: Petenkoiratarvike.com:sta*

Tässä vielä aiheeseen liittyvä liittyvä informatiivinen video koiran kotiuttamisesta.