Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?

Kun tiedät, että koirasi jää yksin kotiin, niin voit helposti rajata sen elinympäristöä* hieman pienemmäksi ja järjestellä sitä turvallisemmaksi. Tällä tavoin se ei pääse kulkemaan kiellettyihin huoneisiin, eikä se pääse käsiksi kiellettyihin tai mahdollisesti vaarallisiin tavaroihin. Pelkkä elintilan rajaaminen ei välttämättä kuitenkaan riitä poistamaan huolta siitä, mitä kotonasi tapahtuu sinun poissa ollessasi.

Mitäpä jos pystyisit tarkastamaan koirasi tilanteen helposti älypuhelimeesi tai tablettiisi asennettavasta sovelluksesta tai tietokoneeltasi ollessasi esimerkiksi töissä, kaupassa tai harrastuksissa. Koirasi etäseuranta on tänä päivänä yllättävän helppoa ja edullista. Seurantaan tarvittavien laitteiden hankkiminen ei enää ole järin kallista. Noheva nörtti rakentaa kätevästi ja edullisesti oman verkkokameransa servereineen, mutta tavallisen koiranomistajan ei tarvitse tehdä samaa vaikeimman kautta.

Seuraa reaaliaikaisesti koirasi tekosia nettikameralla

Nettikameran ja siihen liitetyn puhelinsovelluksen avulla on helppoa ja vaivatonta seurata mitä koira tekee yksin kotona. Näin sinun ei tarvitse arvailla haukkuuko se naapureita, nukkuuko se rauhallisesti vai tekeekö se mahdollisesti pahojaan silloin kun sinä et ole läsnä.

Pelkkä nettikamera ei tietenkään muuta koirasi käyttäytymistä ja pelasta sinua naapureiden valituksilta, mahdolliselta häädöltä kerrostalosta tai pureskellulta sohvalta, mutta sen avulla tiedät mitä koirasi touhuaa sinun poissa ollessasi. Tämän tiedon (esimerkiksi tieto eroahdistuksen oireista) avulla voit pyrkiä kouluttamaan koiraasi ja muuttamaan sen käyttäytymistä.

Pysy ajantasalla

  1. Hanki ja ota käyttöön tarvittavat laitteet ja sovellukset
  2. Jätä koira kotiin ja poistu talosta
  3. Avaa nettikamerasi kuvayhteys etänä
  4. Tarkista mitä koira tekee yksin kotona
  5. Jatka päivääsi levollisin mielin

Yhdistämällä nykyaikaisen teknologian ja sinun luontaisen uteliaisuutesi voit helposti varmistaa kesken kiireisen päiväsi, että rakas lemmikkisi voi hyvin ollessaan yksin. Voit jopa kehua sitä kotiin tullessasi hyvästä päivästä kun tiedät, että kotona on osattu käyttäytyä asiallisesti.

Jos tiedät että koirasi kärsii eroahdistuksesta ja haukkuu kotoan yksin ollessaan, niin voit esimerkiksi kokeilla digitaalista dog sitteriä, esimerkiksi www.digitaldogsitter.com.

Tilaa Koiranpentu.fi -sivuston uutiskirjeKoira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan. Seurakoira vai harrastuskoira?...