Koiralle nimi

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiralle nimi

Koiranpennun nimeäminen on jännittävä osa tuoreen koiranomistajan ja koiran yhteistä taivalta. Pieni ajatusleikki ja tuumaustauko saattaa olla tarpeen, kun on tarkoitus löytää koiralle nimi, jonka se tunnistaa helposti ja jolla sitä on hyvä kutsua eri tilanteissa.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Barb

Nimigeneraattori koiralle

Nimiehdotus koiralle:

Koiran nimi on koiranomistajan arjessa erittäin usein käytetty sana, joka saa helposti monia uusia, erilaisiin tilanteisiin sopivia lempinimiä. Koiran varsinainen kutsumanimi ja alkuperäinen kennelnimi kulkevat yhtälailla mukana koiranomistajan arjessa… lenkeillä, yhteisissä harrastuksissa, ystävien kesken, eläinlääkärissä, näyttelyissä ja ties missä.

Koiralle nimi tulee olemaan yksi sen parhaiten tunnistamista sanoista, sillä sitä toistetaan ja paljon. Nimellä käsketään, komennetaan, houkutellaan, kehutaan ja torutaan erilaisia äänenpainoja käyttäen, joten ei ole aivan yhdentekevää miten koirasi nimeät.

Nimen keksiminen koiralle

Koiralle sopivan nimen keksiminen ei välttämättä ole ihan helppoa. Nimeämisessä ei tarvitse panikoida. Ei kannata turhaan hätääntyä vaikka sopivaa nimeä ei heti tulisikaan mieleen. Sopivaa nimeä voi ideoida helposti muun muassa erilaisten ajatusleikkien avulla muun muassa miettimällä koiran ominaisuuksia ja piirteitä, tutkailemalla tuttavapiirin ja julkkisten koirien nimiä, sekä vääntelemällä koiran alkuperäistä kennelnimeä. Ajan kanssa sopiva nimi kyllä löytyy. Mieti hetki, mitä sinulle tulee ensimmäiseksi mieleen kun ajattelet uutta koiraasi?

Millainen on hyvä nimi koiralle?

Toiston avulla ja ajan kanssa koirasi oppii tunnistamaan oman kutsumanimensä. Näin ollen nimi tulee hyvin todennäköisesti olemaan se sana, mitä tulet huutelemaan kun koirasi tekee jotain kiellettyä julkisella paikalla. Mieti vaikka sellaista tilannetta, että koirasi pääsee vahingossa karkuun täpötäydellä lenkkipolulla. Mitä sanaa haluat huutaa tuolloin kurkku suorana?

Lyhyt ja ytimekäs kutsumanimi on harvoin pahitteeksi. Pitkä ja vaikeasti äännettävä kutsumanimi puolestaan ei välttämättä kantaudu äkillisessä tilanteessa riittävän jämäkästi, jotta koirasi reagoisi siihen.

Hyvä kutsumanimi on tietysti luonteva, selkeästi erottuva ja helposti muistettava. Eikä varmastikaan ole haitaksi, jos myös tuttavasi oppivat muistamaan uuden perheenjäsenesi nimen helposti.

Miten keksiä hyvä nimi koiralle?

Mikäli mielessäsi ei ole valmiiksi hyvää ja sopivaa, valmista nimeä koirallesi, niin voit hakea ideoita muun muassa koirasi ulkonäöstä, luonteesta ja käyttäytymisestä. Hyviä nimivaihtoehtoja voi löytyä erilaisista muunnoksista koiran alkuperäisestä kennelnimestä, tuttaviesi ja julkkisten koirien nimistä, elokuvista tuttujen lemmikien nimistä ja miksei vaikka historiallisten henkilöiden nimistä.

Yksi keino keksiä koiralle nimi on koira-aiheisen lehden tilaaminen. Lehdistä löytyy usein tarinoita erilaisista koirista ja omistajista. Näistä artikkeleista voi hyvin löytyä sopivia ideoita. Esimerkiksi Meidän Koira on koira-aiheinen lehti, josta saatat löytää monia uusia ideoita koirasi nimeämiseksi. Samalla voit oppia uusia asioita mm. koiran hoitamisesta, kouluttamisesta ja koiran kanssa harrastamisesta.

Muista, että nimen antamiseen ei ole oikeaa, eikä väärää tapaa. Eikä sinun välttämättä tarvitse perustella koirasi nimeä uteliaille. Valitse nimi, josta sinä pidät ja joka mielestäsi kuvastaa koiraasi.

Koiralle kannattaa hankkia tunnistekapseli, johon voi laittaa oman osoitteesi lisäksi myös koirasi nimen siltä varalta että koirasi pääsee karkuun tai eksyy.

Ideoita koiran nimen keksimiseksi

  • Koirasi luonne
  • Koirasi ominaisuudet ja ulkonäkö
  • Tuntemasi koirien nimet
  • Ihmisten, muiden eläinten ja asioiden lempinimet

Myös erilaiset koiriin ja harrastuksiin liittyvät *kirjat voivat auttaa nimen keksimisessä.

 

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...