Koiranpennun hoito

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun hoito

Koiranpennun hoito vaatii aikaa, energiaa ja viitseliäisyyttä. Tämän lisäksi saatat tarvita koko joukon välineitä riippuen siitä, minkä rotuinen koirasi on, miten säntillisesti hoidat sitä ja teetkö paljon itse.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Stilyana Stankova

Koiranpennun hoito pitää sisällään useita eri toimenpiteitä, joista osa on jokapäiväisiä toimia ja osa hieman harvemmin, mutta silti säännöllisesti huolehdittavia asioita. Koiranpennun hoito on käytännössä muun muassa koiran ravitsemista, ulkoiluttamista, sekä tietysti koiran fyysisen ja henkisen terveyden edistämistä, kuten kynsien leikkuuta ja turkin hoitoa.

Tarjoukset koiralle

Ulkoiluttaminen säästä riippumatta

Ulkona lenkillä koira pääsee edistämään fyysistä kuntoaan, tapaamaan ja kommunikoimaan muiden eläimien kanssa, sekä tekemään tarpeensa. Näin ollen sinun on koiran omistajana huolehdittava siitä, että koirasi pääsee ulos lenkille säännöllisesti ja riittävän usein.

Huono sää, oma kiire, liian kylmä tai kuuma ilma, oma sairastuminen eivät ole syitä jättää koiran ulkoilutusta väliin, vaan koiralle on tarvittaessa löydettävä sijaisulkoiluttaja, mikäli itse olet estynyt. Koiran tehtävä ei ole tinkiä ulkoilutarpeestaan.

Lue lisää koiran ulkoiluttamisesta.

Säännöllinen ruokinta

Koiran omistajana ja huoltajana sinulla on vastuu siitä, että koirasi on hyvin ja asianmukaisesti ravittu. Tämä koskee niin koiran ruokintaa, kuin juomaveden tarjoamista.

Sinulla ei ole oikeutettuja itsekkäitä syitä sille, miksi sinusta riippuvainen eläin pitäisi pitää syömättä ja juomatta, ellei jokin eläimen terveydellinen ja eläinlääketieteellinen syy, kuten jokin toimenpide, sitä edellytä. Koiran ja koiranpennun hoito on vastuullista touhua. Kun koiran hoito on sinun vastuullasi, on sinun huolehdittava siitä, että koira saa riittävästi vettä ja ruokaa.

Varsinkin kasvaessaan koiranpentu vaatii runsaan määrän ravintoa. Uutena koiranomistajana oletkin toivottavasti saanut pennun kasvattajalta hyvät ja kattavat ohjeet koiranpennun ruokintaan. Mikäli näin ei ole, kannattaa niitä kasvattajalta ja muilta koiraharrastajilta kysyä ja tarvittaessa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Netistä löytyy myös paljon hyviä ohjeita pennun ruokintaan.

Uuden koiranomistajan kauppalista

*Koiran panta tai *pentupanta
*Koiran hihna tai *pentuhihna
*Ruokakuppi ja *juomakuppi
*Ruokaa tai *penturuokaa
*Leluja, *puruluita ja *herkkuja
*Koiranpeti

Turkin hoitaminen ja kynsien leikkaaminen

Koiranpennun ulkoisesta olemuksesta sinun on myös huolehdittava. Vaikka koirasi ei tarvitsekaan näyttää tälläytyneeltä miss tai mr dogversumilta, on sen turkista syytä huolehtia. Käythän itsekin suihkussa, peset hampaasi ja leikkaat kyntesi, jne!

Koiran turkin hoitaminen vaihtelee merkittävästi eri rotujen välillä. Parhaiten vinkkejä saat varmasti suoraan kasvattajalta ja muilta saman rodun omistajilta. Myös rotujärjestöistä löytyy varmasti vinkkejä ja ohjeita koirasi turkin oikeaoppiseen hoitamiseen.

Turkin lisäksi myös kynsien leikkaaminen on merkittävässä osassa koirasi huolehtimisessa.

Näitä koiratarvikkeita saatat tarvita

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

Tilaa koiranhoito tarvikkeet helposti netistä!

Lue lisää

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...