Koiranpennun hoito

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun hoito

Koiranpennun hoito vaatii aikaa, energiaa ja viitseliäisyyttä. Tämän lisäksi saatat tarvita koko joukon välineitä riippuen siitä, minkä rotuinen koirasi on, miten säntillisesti hoidat sitä ja teetkö paljon itse.

Koiranpennun hoito pitää sisällään useita eri toimenpiteitä, joista osa on jokapäiväisiä toimia ja osa hieman harvemmin, mutta silti säännöllisesti huolehdittavia asioita. Koiranpennun hoito on käytännössä muun muassa koiran ravitsemista, ulkoiluttamista, sekä tietysti koiran fyysisen ja henkisen terveyden edistämistä, kuten kynsien leikkuuta ja turkin hoitoa.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Stilyana Stankova

Erä koiranleluja jopa -50%

Ulkoiluttaminen säästä riippumatta

Ulkona lenkillä koira pääsee edistämään fyysistä kuntoaan, tapaamaan ja kommunikoimaan muiden eläimien kanssa, sekä tekemään tarpeensa. Näin ollen sinun on koiran omistajana huolehdittava siitä, että koirasi pääsee ulos lenkille säännöllisesti ja riittävän usein. Huono sää, oma kiire, liian kylmä tai kuuma ilma, oma sairastuminen eivät ole syitä jättää koiran ulkoilutusta väliin, vaan koiralle on tarvittaessa löydettävä sijaisulkoiluttaja, mikäli itse olet estynyt. Koiran tehtävä ei ole tinkiä ulkoilutarpeestaan.

Lue lisää koiran ulkoiluttamisesta.

Säännöllinen ruokinta

Koiran omistajana ja huoltajana sinulla on vastuu siitä, että koirasi on hyvin ja asianmukaisesti ravittu. Tämä koskee niin koiran ruokintaa, kuin juomaveden tarjoamista. Sinulla ei ole oikeutettuja itsekkäitä syitä sille, miksi eläin pitäisi pitää syömättä ja juomatta, ellei jokin eläimen terveydellinen ja eläinlääketieteellinen syy sitä edellytä. Koiranpennun hoito on vastuullista touhua. Kun koiran hoito on sinun vastuullasi, on sinun huolehdittava siitä, että koira saa riittävästi vettä ja ruokaa, piste.

Varsinkin koiranpentu vaatii kasvaessaan runsaan määrän ravintoa ja oletkin toivottavasti saanut pennun kasvattajalta hyvät ja kattavat ohjeet koiranpennun ruokintaan. Mikäli näin ei ole, kannattaa niitä kasvattajalta ja muilta koiraharrastajilta kysyä ja tarvittaessa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Netistä löytyy myös paljon hyviä ohjeita pennun ruokintaan. Etsivä löytää.Turkin hoitaminen ja kynsien leikkaaminen

Koiranpennun ulkoisesta olemuksesta sinun on myös huolehdittava. Vaikka koirasi ei tarvitsekaan näyttää tälläytyneeltä miss tai mr dogversumilta, on sen turkista syytä huolehtia. Käythän itsekin suihkussa, peset hampaasi ja leikkaat kyntesi, jne!

Koiran turkin hoitaminen vaihtelee merkittävästi eri rotujen välillä. Parhaiten vinkkejä saat varmasti suoraan kasvattajalta ja muilta saman rodun omistajilta. Myös rotujärjestöistä löytyy varmasti vinkkejä ja ohjeita koirasi turkin oikeaoppiseen hoitamiseen.

Turkin lisäksi myös kynsien leikkaaminen on merkittävässä osassa koirasi huolehtimisessa.

Näitä koiratarvikkeita saatat tarvita

Tilaa koiranhoito tarvikkeet helposti netistä!

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...