Koiranpennun hoito

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun hoito

Koiranpennun hoito vaatii aikaa, energiaa ja viitseliäisyyttä. Tämän lisäksi saatat tarvita koko joukon välineitä riippuen siitä, minkä rotuinen koirasi on, miten säntillisesti hoidat sitä ja teetkö paljon itse.

Koiranpennun hoito pitää sisällään useita eri toimenpiteitä, joista osa on jokapäiväisiä toimia ja osa hieman harvemmin, mutta silti säännöllisesti huolehdittavia asioita. Koiranpennun hoito on käytännössä muun muassa koiran ravitsemista, ulkoiluttamista, sekä tietysti koiran fyysisen ja henkisen terveyden edistämistä, kuten kynsien leikkuuta ja turkin hoitoa.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Stilyana Stankova

Ulkoiluttaminen säästä riippumatta

Ulkona lenkillä koira pääsee edistämään fyysistä kuntoaan, tapaamaan ja kommunikoimaan muiden eläimien kanssa, sekä tekemään tarpeensa. Näin ollen sinun on koiran omistajana huolehdittava siitä, että koirasi pääsee ulos lenkille säännöllisesti ja riittävän usein. Huono sää, oma kiire, liian kylmä tai kuuma ilma, oma sairastuminen eivät ole syitä jättää koiran ulkoilutusta väliin, vaan koiralle on tarvittaessa löydettävä sijaisulkoiluttaja, mikäli itse olet estynyt. Koiran tehtävä ei ole tinkiä ulkoilutarpeestaan.

Lue lisää koiran ulkoiluttamisesta.

Säännöllinen ruokinta

Koiran omistajana ja huoltajana sinulla on vastuu siitä, että koirasi on hyvin ja asianmukaisesti ravittu. Tämä koskee niin koiran ruokintaa, kuin juomaveden tarjoamista. Sinulla ei ole oikeutettuja itsekkäitä syitä sille, miksi eläin pitäisi pitää syömättä ja juomatta, ellei jokin eläimen terveydellinen ja eläinlääketieteellinen syy sitä edellytä. Koiranpennun hoito on vastuullista touhua. Kun koiran hoito on sinun vastuullasi, on sinun huolehdittava siitä, että koira saa riittävästi vettä ja ruokaa, piste.

Varsinkin koiranpentu vaatii kasvaessaan runsaan määrän ravintoa ja oletkin toivottavasti saanut pennun kasvattajalta hyvät ja kattavat ohjeet koiranpennun ruokintaan. Mikäli näin ei ole, kannattaa niitä kasvattajalta ja muilta koiraharrastajilta kysyä ja tarvittaessa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Netistä löytyy myös paljon hyviä ohjeita pennun ruokintaan. Etsivä löytää.Turkin hoitaminen ja kynsien leikkaaminen

Koiranpennun ulkoisesta olemuksesta sinun on myös huolehdittava. Vaikka koirasi ei tarvitsekaan näyttää tälläytyneeltä miss tai mr dogversumilta, on sen turkista syytä huolehtia. Käythän itsekin suihkussa, peset hampaasi ja leikkaat kyntesi, jne!

Koiran turkin hoitaminen vaihtelee merkittävästi eri rotujen välillä. Parhaiten vinkkejä saat varmasti suoraan kasvattajalta ja muilta saman rodun omistajilta. Myös rotujärjestöistä löytyy varmasti vinkkejä ja ohjeita koirasi turkin oikeaoppiseen hoitamiseen.

Turkin lisäksi myös kynsien leikkaaminen on merkittävässä osassa koirasi huolehtimisessa.

Näitä koiratarvikkeita saatat tarvita

Tilaa koiranhoito tarvikkeet helposti netistä!

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...