Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita käyttäen.

Sinun kotona ollessasi koirasi kannattaa antaa rauhassa ja tietysti valvotusti tutustua teidän yhteiseen kotiin ja siellä oleviin tavaroihin. Näin se tottuu kotona oleviin tavaroihin ja hajuihin. Voit antaa koiran rauhassa haistella tavaroitasi, kunhan se ei yritä purra ja tuhota niitä. Kun koirasi sitten jossain vaiheessa jää yksin kotiin ilman valvontaa, niin vot rajoittaa sen elintilaa estääksesi mahdollisisa vahinkoja.

Rajaa koiran elintilaa

Varsinkaan alkuvaiheessa koirasi ei vielä tiedä missä sen on sallittua olla ja missä ei. Sinä et ehkä halua päästää sitä sotkemaan tiettyjä huoneita tai esimerkiksi puremaan kenkiäsi. Koiran elintilaa voi tällöin helposti rajoittaa pitämällä kämpän ovia kiinni niihin huoneisiin mihin sen ei haluta pääsevän.

Ovien kiinni pitäminen saattaa kuitenkin olla oman arjen kannalta pidemmän päälle turhauttavaa. Ilma ei kierrä, tilat tuntuvat ahtaammilta ja pimeämmiltä. Puhumattakaan siitä, että kaikki ovat omissa oloissaan. Ovia olisi ehkä mukavampi pitää auki.

Tällöin ovensuulle kannattaa rakentaa sopivia esteitä porteiksi. Helppoja keinoja on kokeilla rajata pennun elintilaa kevyillä huonekaluilla tai esimerkiksi matkalaukuilla. Näiden jatkuva siirteleminen käy helposti pidemmän päälle turhan hankalaksi ja vaativaksi, mutta eipä hätää.

Oviportti helpottaa arkea

Pennun elintilaa on paljon miellytävämpi ja vaivattomampi rajata helposti avattavilla *oviporteilla, jotka kiinnitetään kevyesti ovenkarmeihin. Vuokralla asuvien ja omistusasunnostaan huolehtivien kannattaa erityisesti suosia *ilman työkaluja kiinnitettäviä oviportteja, joita ei kiinnitetä kiinteästi ovenkarmeihin, vaan ne puristetaan reunoilta karmien väliin. Näin ne eivät jätä ikäviä jälkiä, kun ne otetaan pois.

Oviportteja hankittaessa kannatta huolella mitata ovenkarmien leveydet, jotta portit varmasti sopivat ja kiinnittyvät oikein. Kevyt ja pienikokoinenkin pentu saatta pystyä kaatamaan huonosti kiinnitetyn portin.

  1. Mittaa ovenkarmin leveys
  2. Hanki sopivan levyinen portti
  3. Kiinnitä portti ohjeiden mukaan
  4. Rajaa pennun elintilaa poislähtiessäsi
  5. Saavuta mielenrauha! 🙂

Hyvällä ja toimivalla oviportilla varmistat, että kulkeminen kotonasi on koiran elintilan rajaamisesta huolimatta mahdollisimman sujuvaa. Voit viettää päiväsi töissä tai muuten poissa kotoa, huolehtimatta turhaan siitä, mitä pahojaan pentusi tekee sellaisissa paikoissa joihin sen ei haluta pääsevän. Voilá, sinulla on mielenrauha ja koira yksin kotona!

Haluatko rajata koirasi kulkemista kotona?Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan. Seurakoira vai harrastuskoira?...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...