Rotutesti

Rotutesti auttaa löytämään sinulle mahdollisesti sopivia koirarotuja. Rotutestit ovat hyviä tietolähteitä kun haluat saada vastauksen kysymykseen ”mikä koirarotu sopii minulle”.

Koiratestin avulla karsit kohtuullisen helposti ja nopeasti sinulle sopivia ja sopimattomia koirarotuja yli 300 rodun joukosta. Rotutestin avulla saatat löytää juuri sinulle sopivan koirarodun kohtuullisen pienellä vaivalla.Tee useampi rotutesti

Rotutestin tulosta ei kannatta tuijottaa täysin sokeasti, vaan testejä kannattaa käyttää hyvinä suuntaviivoina sen kartoittamiseksi minkälainen rotu sinulle sopii ja mikä ei sovi. Tuloksia tarkastellessa kannattaa huomioida muitakin rotuja kuin vain se ensimmäiseksi testissä tullut koirarotu. Kannattaa myös tehdä useampi eri rotutesti.

Perehdy huolella haluamaasi koirarotuun

Kun suunnittelet koiran hankintaa, niin silloin koirarodun valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Koira on pitkäikäinen kumppani ja kulkee rinnallasi pitkään. Koiran omistaminen on pitkäjänteistä puuhaa ja koiran hoitamiseen pitää sitoutua pitkätksi aikaa. Koiran ylläpito vaatii aikaa, energiaa ja rahaa. Koira tarvitsee arjessaan elämänsä aikana monenlaista; ulkoilua, ruokaa, hoitoa, koiratarvikkeita, eläinlääkäriä, ja niin edelleen.

Koirarodut ovat keskenään hyvin erilaisia. Niillä on erilainen luonne, erilaiset aktiivisuus- ja hoitotarpeet ja esimerkiksi erilaiset rodulle tyypilliset sairaudet. Näihin kannattaa tutustua huolella erityisesti jos olet hankkimassa ensimmäistä koiraasi ja koirarotu on sinulle vielä hieman outo.

Kun sopiva koirarotu on löytynyt on aika etsiä kyseisen rodun pentueita ja astutuksia. Sopivan yksilön löytyessä onkin vuorossa koiran kaupasta sopiminen ja koiran luovutusiän odottaminen, jotta pääset hakemaan koiranpennun uuteen kotiin.

Kokeilemisen arvoinen rotutesti

HANKIKOIRA.FI

Suomen Kennelliiton ylläpitämä sivusto, jolta löytyy erittäin hyvä rotutesti. Tämä monivalintatesti on helppo ja nopea tehdä ja se huomioi yli 300 rotua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vaikka kyseessä onkin nopeasti tehtävissä oleva monivalintatesti, kannattaa jokaista kysymystä hetki miettiä eikä vain pelkästään heittää jotain sinne päin. Toivottavasti saat näin sinulle vieläkin paremmin sopivat rodut esiin. Jos et oikein tiedä mitä vastaisit eri kysymyksissä, niin testi kannattaa ehkä tehdä muutamia kertoja pohtien mitkä todella ovat koiran valinnassasi kynnyskysymyksiä ja mitkä eivät.

Koiraroduista voit löytää sopivan myös kirjoista

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt? Kun tiedät,...

Koiranpentu.fi

Tältä sivustolta löydät erilaisia näkökulmia, ajatuksia ja linkkivinkkejä koiran valintaan, hankintaan, omistamiseen ja hoitoon liittyen. Anna koiranpennullesi arvokas elämä!