Rotutesti

Rotutesti auttaa kartoittamaan ja löytämään sinulle mahdollisesti sopivia koirarotuja. Rotutesti on hyvä tiedonlähde kun haluat saada vastauksen kysymykseen ”mikä koirarotu sopii minulle”. Hyvä koirarotu testi voi helpottaa paljonkin itselle sopivan koirarodun valintaa.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Barb

Jos et vielä tiedä minkä koirarodun haluat tai et tiedä sopiiko haluamasi koirarotu sinulle, niin rotutesti voi auttaa. Koiratestin avulla karsit kohtuullisen helposti ja nopeasti sinulle sopivia ja sopimattomia koirarotuja yli 300 rodun joukosta. Rotutesti auttaa sinua löytämään sinulle sopivia koirarotuja kohtuullisen pienellä vaivalla.

Uuden koiranomistajan kauppalista

*Koiran panta tai *pentupanta
*Koiran hihna tai *pentuhihna
*Ruokakuppi ja *juomakuppi
*Ruokaa tai *penturuokaa
*Leluja, *puruluita ja *herkkuja
*Koiranpeti

Tarjoukset koiralle

Tee useampi rotutesti

Rotutestin tulosta ei kannatta tuijottaa täysin sokeasti ja absoluuttisesti. Testejä kannattaa käyttää hyvinä suuntaviivoina sen kartoittamiseksi minkälainen rotu sinulle sopii ja mikä ei ehkä sovi niin hyvin.

Rotutestin tuloksia tarkastellessa kannattaa huomioida myös muitakin rotuja kuin vain niitä ensimmäiseksi testissä tulleita koirarotuja. Jos mahdollista, niin kannattaa tehdä useampi eri rotutesti ja muutamaan kertaan varsinkin jos olet epävarma mikä koirarotu sopii juuri sinulle.

Perehdy huolella haluamaasi koirarotuun

Kun suunnittelet koiran hankintaa, niin silloin koirarodun valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Koira on pitkäaikainen kumppani joka kulkee rinnallasi pitkään. Koiran omistaminen on pitkäjänteistä puuhaa ja koiran hoitamiseen pitää sitoutua pitkätksi aikaa. Koiran ylläpito vaatii aikaa, energiaa ja rahaa. Koirasi tarvitsee arjessaan elämänsä aikana monenlaista; ulkoilua, ruokaa, hoitoa, koiratarvikkeita, eläinlääkäriä, ja niin edelleen.

Koirarodut ovat keskenään hyvin erilaisia. Niillä on erilainen luonne, erilaiset aktiivisuus- ja hoitotarpeet ja esimerkiksi erilaiset rodulle tyypilliset sairaudet. Näihin kannattaa tutustua huolella erityisesti jos olet hankkimassa ensimmäistä koiraasi ja et vielä tiedä niin paljoa kyseisestä koirarodusta.

Kun sopiva koirarotu on löytynyt, niin sitten pääset etsimään kyseisen rodun kasvattajia, sekä pentueita ja astutuksia. Sopivan yksilön löytyessä onkin vuorossa koiran kaupasta sopiminen ja koiran luovutusiän odottaminen, jotta pääset hakemaan koiranpennun uuteen kotiin.

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

Koiraroduista löytyy paljon tietoa myös kirjoista

  • Koirarodut Suomessa, Maarit Laaksonen, 2017
  • Koirarotujen maailma, Carl-Johan Adlercreutz, Johan Adlercreutz, Jaye Adlercreutz, 2015

Kokeilemisen arvoinen rotutesti

HANKIKOIRA.FI

Suomen Kennelliiton ylläpitämä sivusto, jolta löytyy erittäin hyvä rotutesti. Tämä monivalintatesti on helppo ja nopea tehdä ja se huomioi yli 300 rotua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vaikka kyseessä onkin nopeasti tehtävissä oleva monivalintatesti, kannattaa jokaista kysymystä hetki miettiä eikä vain pelkästään heittää jotain sinne päin. Toivottavasti saat näin sinulle vieläkin paremmin sopivat rodut esiin. Jos et oikein tiedä mitä vastaisit eri kysymyksissä, niin testi kannattaa ehkä tehdä muutamia kertoja pohtien mitkä todella ovat koiran valinnassasi kynnyskysymyksiä ja mitkä eivät.

Lue lisää

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...