Rotutesti

Rotutesti auttaa kartoittamaan ja löytämään sinulle mahdollisesti sopivia koirarotuja. Rotutesti on hyvä tiedonlähde kun haluat saada vastauksen kysymykseen ”mikä koirarotu sopii minulle”.

Jos et vielä tiedä minkä koirarodun haluat tai et tiedä sopiiko haluamasi koirarotu sinulle, niin rotutesti voi auttaa siinä tilanteessa.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Barb

Koiratestin avulla karsit kohtuullisen helposti ja nopeasti sinulle sopivia ja sopimattomia koirarotuja yli 300 rodun joukosta. Rotutesti auttaa sinua löytämään sinulle sopivia koirarotuja kohtuullisen pienellä vaivalla.

Erä koiranleluja jopa -50%

Tee useampi rotutesti

Rotutestin tulosta ei kannatta tuijottaa täysin sokeasti ja absoluuttisesti. Testejä kannattaa käyttää hyvinä suuntaviivoina sen kartoittamiseksi minkälainen rotu sinulle sopii ja mikä ei ehkä sovi niin hyvin.

Rotutestin tuloksia tarkastellessa kannattaa huomioida myös muitakin rotuja kuin vain niitä ensimmäiseksi testissä tulleita koirarotuja. Jos mahdollista, niin kannattaa tehdä useampi eri rotutesti ja muutamaan kertaan varsinkin jos olet epävarma mikä koirarotu sopii juuri sinulle.

Perehdy huolella haluamaasi koirarotuun

Kun suunnittelet koiran hankintaa, niin silloin koirarodun valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Koira on pitkäaikainen kumppani joka kulkee rinnallasi pitkään. Koiran omistaminen on pitkäjänteistä puuhaa ja koiran hoitamiseen pitää sitoutua pitkätksi aikaa. Koiran ylläpito vaatii aikaa, energiaa ja rahaa. Koirasi tarvitsee arjessaan elämänsä aikana monenlaista; ulkoilua, ruokaa, hoitoa, koiratarvikkeita, eläinlääkäriä, ja niin edelleen.

Koirarodut ovat keskenään hyvin erilaisia. Niillä on erilainen luonne, erilaiset aktiivisuus- ja hoitotarpeet ja esimerkiksi erilaiset rodulle tyypilliset sairaudet. Näihin kannattaa tutustua huolella erityisesti jos olet hankkimassa ensimmäistä koiraasi ja et vielä tiedä niin paljoa kyseisestä koirarodusta.

Kun sopiva koirarotu on löytynyt, niin sitten pääset etsimään kyseisen rodun kasvattajia, sekä pentueita ja astutuksia. Sopivan yksilön löytyessä onkin vuorossa koiran kaupasta sopiminen ja koiran luovutusiän odottaminen, jotta pääset hakemaan koiranpennun uuteen kotiin.

Koiraroduista löytyy paljon tietoa myös kirjoista

  • Koirarodut Suomessa Maarit Laaksonen, 2017
  • Koirarotujen maailma Carl-Johan Adlercreutz, Johan Adlercreutz, Jaye Adlercreutz, 2015

Kokeilemisen arvoinen rotutesti

HANKIKOIRA.FI

Suomen Kennelliiton ylläpitämä sivusto, jolta löytyy erittäin hyvä rotutesti. Tämä monivalintatesti on helppo ja nopea tehdä ja se huomioi yli 300 rotua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vaikka kyseessä onkin nopeasti tehtävissä oleva monivalintatesti, kannattaa jokaista kysymystä hetki miettiä eikä vain pelkästään heittää jotain sinne päin. Toivottavasti saat näin sinulle vieläkin paremmin sopivat rodut esiin. Jos et oikein tiedä mitä vastaisit eri kysymyksissä, niin testi kannattaa ehkä tehdä muutamia kertoja pohtien mitkä todella ovat koiran valinnassasi kynnyskysymyksiä ja mitkä eivät.

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...