Koiranpennun hakeminen kotiin

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiranpennun hakeminen kotiin

Olit sitten ensikertalainen tai kokenut konkari, niin koiranpennun hakeminen kotiin on varmasti aina yhtä jännittävää. Ensikertalaisella voi olla mielessä hieman erilaiset asiat ja kysymykset kuin kokeneella konkarilla. Lue tästä vinkit onnistuneeseen koiran hakemiseen.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Photology1971

Ensikertalainen saattaa miettiä miten haen pennun turvallisesti kotiin, mitä tarvitsee ottaa mukaan matkalle pennun hakemista varten ja miten hakumatka kannattaa ylipäätään suunnitella ja toteuttaa.

Tarjoukset koiralle

Kysy kasvattajalta

Mitä enemmän sinulla on kysyttävää, sitä enemmän sinun kannattaa kääntyä kasvattajan puoleen. Vastuullinen kasvattaja neuvoo sinua varmasti pennun hakemiseen liittyvissä asioissa. Useita pentueita kasvattanut kasvattaja on varmasti tottunut vastaamaan ainakin osaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä, joten kysy rohkeasti, äläkä vain arvaile.

Esimerkiksi ennen pennun hakupäivää kannattaa varmistaa tarvittaessa kasvattajan kanssa että sinulla on kaikki tarpeellinen mukana matkassa koiranpennun hakemista varten ja varmistaa, että teillä molemmilla on riittävästi aikaa varattuna pennun luovutukseen.

Mitä kannattaa ottaa mukaan kun hakee pennun kotiin?

  • Jokin sopiva *koiranpennun kuljetusväline, koppa, häkki tai vastaava tai vähintäänkin jokin sopiva alusta
  • Viltti tai pyyhe pehmusteeksi ja suojaksi, pentu haluaa todennäköisesti nukkua matkan aikana
  • Talouspaperirulla siltä varalta, että joudut siivoamaan pentusi puklauksia matkalla
  • Jonkinlainen rätti tai kertakäyttöinen kosteuspyyhe voi olla hyvä ottaa mukaan siivouksen helpottamiseksi
  • Pennulle sopiva kaulapanta ja talutin, ovat ehdottomat varusteet ulkoilutettaessa pentua pysähdyksillä
  • Vesikuppi ja tuoretta vettä, myös *matkajuomapullo on varsin kätevä

Varmista että sinulla on mukana pennun *ulkoiluttamiseen tarvittavat tarvikkeet!

Koiranpennun kuljetus autossa

Koiranpennun kuljetus autossa on yksi kätevimmistä tavoista hakea koiranpentu kotiin. Autolla hakiessa voit pysähtyä aina silloin kun haluat ja kun pennulle tulee tarve pysähtyä. Varsinkin pidemmillä hakumatkoilla autossa kannattaa olla kuljettajan lisäksi mukana vähintäänkin yksi matkustaja, joka auttaa tarvittaessa. Apukuski voi huolehtia pennusta, sen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta matkan aikana.

Autossa pienen pennun kanssa matkustettaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Koiranpennun kuljetus autossa onnistuu turvallisesti esimerkiksi *autohäkissä, *kuljetuskopassa tai *autovaljaissa. Kannattaa varmistaa, että pentu ei pääse häiritsemään kuljettajaa ajon aikana ja että se ei vahingossakaan pääse käsiksi auton hallintalaitteisiin.

Autossa pieni pentu matkustaisi kätevästi matkustajan sylissä, kahden matkustajan välissä takapenkillä tai matkustajan jalkatilassa. Kannattaa kuitenkin muistaa turvallisuus ja laittaa pentu turvavöihin tai autohäkkiin matkan ajaksi. Matkustaja voi huolehtia siitä että pentu pääsee halutessaan lepäämään ja voi luoda tälle turvallisen tunne matkan ajaksi.

Moni pentu haluaa varmasti nukkua pitkän matkan aikana, jos se vain pystyy rentoutumaan autossa. Autolla matkustettaessa kannatta myös huomioida äkilliset pysähdykset ja muut yllättävät tilanteet. Mitä tapahtuisi, jos sattuisi jokin onnettomuus esimerkiksi kolari tai jokin muu vastaava äkkipysähdys? Varmista että pentusi ei pääse äkkipysähdyksissä singahtamaan edessä olevan niskaan tai muuta vastaavaa.

Lue lisää koiranpennun kanssa matkustamisesta.

Pysähdy riittävän usein ulkoiluttamaan pentuasi

Pientä pentua kannattaa pysähtyä ulkoiluttamaan hakumatkan aikana mieluummin liian monta kertaa kuin liian harvoin. Pitkälläkään hakumatkalla pentu ei välttämättä tee tarpeitaan ulkoilutettaessa kuin kerran tai pari, mutta silti sitä kannattaa ulkoiluttaa useammin.

Matkan aikana kannattaa pysähtyä esimerkiksi noin tunnin välein. Muista että pieni pentu ei vielä osaa pidättää tarpeitaan ja vahinko saattaa sattua autossa matkan aikana, eteenkin jos pentusi ei pääse ulkoilemaan tarpeeksi. Tämä voi myös antaa pennulle mukavamman kokemuksen autossa matkustamisesta jatkoa ajattellen.

Kun pentu tulee kotiin, niin kotia kannattaa valmistella pentua varten etukäteen

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...