Koiranpennun hakeminen kotiin

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiranpennun hakeminen kotiin

Olit sitten ensikertalainen tai kokenut konkari, niin koiranpennun hakeminen kotiin on varmasti aina yhtä jännittävää. Ensikertalaisella saattaa olla mielessä hieman erilaiset asiat ja kysymykset kuin kokeneella konkarilla. Varsinkin ensikertalainen saattaa miettiä muun muassa miten haen pennun turvallisesti kotiin, mitä tarvitsee ottaa mukaan matkalle pennun hakemista varten ja miten hakumatka kannattaa ylipäätään suunnitella.

Mitä enemmän sinulla on kysyttävää, sitä enemmän sinun kannattaa kääntyä kasvattajan puoleen. Vastuullinen kasvattaja neuvoo sinua varmasti pennun hakemiseen liittyvissä asioissa. Useita pentueita kasvattanut kasvattaja on varmasti tottunut vastaamaan ainakin osaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä, joten kysy, äläkä arvaile. Esimerkiksi ennen pennun hakupäivää kannattaa varmistaa kasvattajan kanssa että sinulla on kaikki tarpeellinen mukana matkassa pennun hakemista varten ja varmistaa myös sopiva aikataulu pennun luovutukseen.

Mitä mukaan kun hakee pennun kotiin?

  • Jokin sopiva kuljetusväline, koppa, häkki tai vastaava tai vähintäänkin jokin sopiva alusta
  • Viltti tai pyyhe pehmusteeksi ja suojaksi, pentu haluaa todennäköisesti nukkua matkan aikana
  • Talouspaperirulla siltä varalta, että joudut siivoamaan pentusi puklauksia matkalla
  • Jonkinlainen rätti voi olla hyvä ottaa mukaan siivouksen helpottamiseksi
  • Pennulle sopiva kaulapanta ja talutin, ovat ehdottomat varusteet ulkoilutettaessa pentua pysähdyksillä
  • Vesikuppi ja tuoretta vettä

Varmista että sinulla on mukana pennun ulkoiluttamiseen tarvittavat tarvikkeet*!Pienen pennun matkustaminen autossa

Pennun hakemisessa auto on erittäin kätevä kulkuväline. Autolla hakiessa, voit pysähtyä aina silloin kun haluat tai pennulle tulee tarve pysähtyä. Varsinkin pidemmillä hakumatkoilla autossa kannattaa olla kuljettajan lisäksi vähintäänkin yksi matkustaja, joka huolehtii pennusta, sen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta matkan aikana. Autossa pienen pennun kanssa matkustettaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Kannattaa varmistaa, että pentu ei pääse häiritsemään kuljettajaa millään tavoin ajon aikana tai että se ei vahingossakaan pääse käsiksi auton hallintalaitteisiin.

Autossa pieni pentu matkustaa kätevästi matkustajan sylissä, kahden matkustajan välissä takapenkillä tai matkustajan jalkatilassa. Matkustajan täytyy huolehtia että pentu pääsee halutessaan lepäämään ja luoda tälle turvallinen tunne matkan ajaksi. Moni pentu haluaa nukkua matkan aikana, jos se vain pystyy rentoutumaan autossa. Autolla matkustettaessa kannatta myös huomioida äkilliset pysähdykset ja muut yllättävät tilanteet. Mitä tapahtuisi, jos sattuisi jokin onnettomuus esimerkiksi kolari tai jokin muu vastaava äkkipysähdys? Varmista että pentusi ei pääse äkkipysähdyksissä singahtamaan edessä olevan niskaan tai muuta vastaavaa.

Pysähdy riittävän usein ulkoiluttamaan pentuasi

Pientä pentua kannattaa pysähtyä ulkoiluttamaan hakumatkan aikana mieluummin liian monta kertaa kuin liian harvoin. Pitkälläkään hakumatkalla pentu ei välttämättä tee tarpeitaan ulkoilutettaessa kuin kerran tai pari, mutta silti sitä kannattaa ulkoiluttaa useammin.

Matkan aikana kannattaa pysähtyä esimerkiksi noin tunnin välein. Muista että pieni pentu ei vielä osaa pidättää tarpeitaan ja vahinko saattaa sattua autossa matkan aikana, eteenkin jos pentusi ei pääse ulkoilemaan tarpeeksi. Tämä voi myös antaa pennulle mukavamman kokemuksen autossa matkustamisesta jatkoa ajattellen.

Ennen pennun tuloa kotiin kotia kannattaa valmistella

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt? Kun tiedät,...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret aikuiset ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat vielä toistaiseksi leikkiä sallituilla pommeilla perinteitä kunnioittaen. Kyseessä ovat tietysti uudenvuoden räiskyvät, näyttävät ja kovaääniset raketit. Ruusuista...

Koiranpentu.fi

Tältä sivustolta löydät erilaisia näkökulmia, ajatuksia ja linkkivinkkejä koiran valintaan, hankintaan, omistamiseen ja hoitoon liittyen. Anna koiranpennullesi arvokas elämä!