Pentukurssi

Kun perheseen tulee uusi karvainen perheenjäsen ja pentu tulee kotiin, niin sen kouluttaminen ja tavoille opettaminen kannattaa aloittaa välittömästi. Näin pelkästään jo sen vuoksi, että varhaisessa vaiheessa opittujen huonojen tapojen poisoppiminen on usein huomattavasti hankalampaa, kuin uusien hyvien tapojen oppiminen.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Stilyana Stankova

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

Tarjoukset koiralle

Mikäli epäilet omia taitojasi pennun kouluttamisessa, tai haluat apua ja opastusta pennun opettamiseksi, niin sinun ja pentusi kannattaa käydä pentukurssi. Kursseja järjestetään niin suurilla kuin pienilläkin paikkakunnilla ja sellaisen käyminen auttaa varmasti erityisesti ensikertalaista koiranomistajaa.

Mikä on pentukurssi?

  • Koiran leikkikoulu
  • Pennun käytöstapakoulu
  • Kurssista riippuen kaikille n. 2–6 kuukautta vanhoille pennuille

Pentukurssi on eräänlainen pennun leikkikoulu, tai miksei peruskoulukin, jossa koiranpentu oppii tärkeitä yhteiskuntakelpoisen koiran taitoja. Kursseilla on pääsääntöisesti tarkoituksena, että pentu oppii kurssilla hyvät käytöstavat, sosiaalistuu asiallisesti muiden ihmisten, eläinten ja muiden ympäristönsä normaalien tekijöiden kanssa, sekä aktivoituu lajinomaisesti.

Pentukurssi antaa myös koiranomistajalle valmiuksia kouluttaa koiraa omatoimisesti. Ajatuksena on tietysti se, että kurssin jälkeen koiranpentu hallitsee perusasiat, ottaa kontaktia omistajaansa ja tottelee tämän käskyjä.

Pentukurssi on yleensä tarkoitettu noin 2–6 kuukautta vanhoille (nuorille!) pennuille ja tietysti heidän omistajilleen. Pääsääntöisesti pentukursseille voi osallistua kaikenrotuiset ja kaikenkokoiset koirat, myös sekarotuiset. Tarkasta vaatimukset esimerkiksi rokotusten osalta aina pentukurssin järjestäjältä.

Uuden koiranomistajan kauppalista

*Koiran panta tai *pentupanta
*Koiran hihna tai *pentuhihna
*Ruokakuppi ja *juomakuppi
*Ruokaa tai *penturuokaa
*Leluja, *puruluita ja *herkkuja
*Koiranpeti

Kannattaako pentukurssi käydä?

Pentukurssille kannattaa osallistua jo pelkästään siksi, että siellä voit tavata muita tuoreita, samassa vaiheessa oleva koiranomistajia, nähdä muita koiranpentuja ja niiden kommelluksia, ja jakaa kokemuksia erilaisista koiranpennun omistamiseen ja kouluttamiseen liittyvistä asioista, huolista ja murheista ja tottakai positiivisista kokemuksista.

Suurin hyöty pentukurssista lienee kuitenkin se tärkein, että kurssilla pentusi oppii uusia, hyviä käytöstapoja ja saa helposti kontaktia myös muihin koiriin ja ihmisiin. Kurssilla pentu oppii käyttäytymään paremmin ja mikäli kaikki menee niin kuin elokuvissa, niin pentusi tottelee sinua paremmin kurssin jälkeen. Näin ollen pentusi kouluttaminen on jatkossa helpompaa ja varmasti mukavampaa.

Lue lisää

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...