Pentukurssi

Kun perheseen tulee uusi karvainen perheenjäsen ja pentu tulee kotiin, niin sen kouluttaminen ja tavoille opettaminen kannattaa aloittaa välittömästi. Näin pelkästään jo sen vuoksi, että varhaisessa vaiheessa opittujen huonojen tapojen poisoppiminen on usein huomattavasti hankalampaa, kuin uusien hyvien tapojen oppiminen.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Stilyana Stankova

Mikäli epäilet omia taitojasi pennun kouluttamisessa, tai haluat apua ja opastusta pennun opettamiseksi, niin sinun ja pentusi kannattaa käydä pentukurssi. Kursseja järjestetään niin suurilla kuin pienilläkin paikkakunnilla ja sellaisen käyminen auttaa varmasti erityisesti ensikertalaista koiranomistajaa.

Mikä on pentukurssi?

  • Koiran leikkikoulu
  • Pennun käytöstapakoulu
  • Kurssista riippuen kaikille n. 2–6 kuukautta vanhoille pennuille

Pentukurssi on eräänlainen pennun leikkikoulu, tai miksei peruskoulukin, jossa koiranpentu oppii tärkeitä yhteiskuntakelpoisen koiran taitoja. Kursseilla on pääsääntöisesti tarkoituksena, että pentu oppii kurssilla hyvät käytöstavat, sosiaalistuu asiallisesti muiden ihmisten, eläinten ja muiden ympäristönsä normaalien tekijöiden kanssa, sekä aktivoituu lajinomaisesti.

Pentukurssi antaa myös koiranomistajalle valmiuksia kouluttaa koiraa omatoimisesti. Ajatuksena on tietysti se, että kurssin jälkeen koiranpentu hallitsee perusasiat, ottaa kontaktia omistajaansa ja tottelee tämän käskyjä.

Pentukurssi on yleensä tarkoitettu noin 2–6 kuukautta vanhoille (nuorille!) pennuille ja tietysti heidän omistajilleen. Pääsääntöisesti pentukursseille voi osallistua kaikenrotuiset ja kaikenkokoiset koirat, myös sekarotuiset. Tarkasta vaatimukset esimerkiksi rokotusten osalta aina pentukurssin järjestäjältä.

Kannattaako pentukurssi käydä?

Pentukurssille kannattaa osallistua jo pelkästään siksi, että siellä voit tavata muita tuoreita, samassa vaiheessa oleva koiranomistajia, nähdä muita koiranpentuja ja niiden kommelluksia, ja jakaa kokemuksia erilaisista koiranpennun omistamiseen ja kouluttamiseen liittyvistä asioista, huolista ja murheista ja tottakai positiivisista kokemuksista.

Suurin hyöty pentukurssista lienee kuitenkin se tärkein, että kurssilla pentusi oppii uusia, hyviä käytöstapoja ja saa helposti kontaktia myös muihin koiriin ja ihmisiin. Kurssilla pentu oppii käyttäytymään paremmin ja mikäli kaikki menee niin kuin elokuvissa, niin pentusi tottelee sinua paremmin kurssin jälkeen. Näin ollen pentusi kouluttaminen on jatkossa helpompaa ja varmasti mukavampaa.

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...