Koiran kustannukset

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiran kustannukset

Koiran hankinnasta ja pitämisestä aiheutuvat koiran kustannukset saattavat askarruttaa erityisesti ensimmäistä koiraa hankittaessa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä koiralle tarvitsee ostaa yhtä ja toista. Koiran kustannukset riippuvat merkittävästi siitä, minkä kokoisesta ja rotuisesta koirasta on kyse, minkälaista elintasoa koiran kanssa halutaan ylläpitää ja mitä koiran kanssa touhutaan.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Photology1971

Koira tarvitsee arjessa monenlaista

Koiralle tarvitsee ostaa muun muassa ruokaa, tarvikkeita ja leluja. Merkittävä osa koiran kustannuksista syntyy juuri näistä. Näiden lisäksi koirasi tarvitsee asianmukaiset rokotukset ja muutenkin eläinlääkärissä saattaa helposti kulua euro poikineen. Yksi menoerä on myös ennalta arvaamattomat onnettomuudet. Näihin voi varautua esimerkiksi koiravakuutuksella.

Varsinkin innokkaille koiraharrastajille kulujua syntyy muun muassa matkakuluista, jäsenmaksuista, osanottomatkuista ja harrastustarvikkeista. Kuten muissakin harrastuksissa, niin myös koira harrastuksissa vain mielikuvitus on rajana siinä kuinka paljon koiran ylläpitoon ja koiran kanssa harrastamiseen voi upottaa rahaa.

Jo pelkästään muutamalla nettihaulla löytää valtavan suuren haitarin koiran mahdollisista kustannuksia. Yksi sanoo pärjäävänsä koiransa kanssa alle 30 eurolla kuukaudessa ja toinen kertoo käyttävänsä koiraansa rahaa pitkälti yli kolme sataa euroa kuukaudessa. Näitä juttuja lukiessa kannattaa siis käyttää maalaisjärkeä ja pohtia hieman omia mieltymyksiä ja aikomuksia. Tekemällä viisaita kulutusvalintoja on mahdollista pitää koiran kustannukset hyvinkin pieninä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joku joka sanoo käyttävänsä koiraansa alle 30 euroa kuukaudessa ei välttämättä ole muistanut laskea ihan jokaista todellista menoerää.

 Koiran kustannukset muodostuvat mm:

  • Ruoka
  • Puruluut
  • Lelut
  • Pannat ja hihnat (syytä olla useampia)
  • Rokotukset, madotukset, jne.
  • Eläinlääkärikulut (ennalta arvattavat ja yllättävät)
  • Turkinhoitaminen
  • Vakuutukset
  • Kakkapussit (ellet saa näitä jostain ilmaiseksi)
  • Mahdolliset koiran kanssa harrastamiset

Edulliset koiran kustannukset

Koiran kustannukset karkaavat helposti käsistä ellei koiraan liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia mieti ja suunnittele hieman etukäteen. Kannattaa tutustua huolella oman paikkakunnan eläinkauppojen, lähikauppojen ja markettien tarjontaan ja katsastaa niiden hintataso aika-ajoin. Nettikaupoista löytyy usein edullisia koiratuotteita ja kun tilaat kerralla useampia tuotteita saatat saada esimerkiksi ilmaisen toimituksen. Lisäksi netissä koiratarvikkeiden vertailu ja ostaminen onnistuu helposti kotisohvalta.

Yllättäviä koiran kustannuksia varten kannattaa myös varautua, joten jonkinlainen seuraeläinvakuutus voi olla järkevää ottaa. Vakuutusehtoihin ja sen kattavuuteen kannattaa perehtyä huolella, jotta matkan varrella ei tule yllätyksiä.

Nettikauppojen monipuolinen valikoima ja kilpailukykyiset hinnat

Netistä löytyy useita hyviä kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia koiriin liittyviä tuotteita. Monet nettikaupat tarjoavat mm. ilmaisen kuljetuksen, kun tilaat kerralla riittävän suurella rahasummalla. Myös koiran hoitoon tarvittavia apteekkituotteita ja koiran ruokaa voi tilata helposti ja kätevästi netistä.

Nettikauppojen yksi hyvä puoli on siinä, että voit kotisohvaltasi tehdä tarvitsemiesi koiratuotteiden hintavertailut ja hankinnat, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi turhaan markettien hyllymetrejä kierrellessä. Lisäksi hintojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa. Nettikaupoissa koiran kustannukset pysyvät kurissa, kun ostat vain sen mitä koirasi ja sinä tarvitsette.

Tilaa koirasi tarvitsemat *ruuat ja tarvikkeet netistä.

Osta koirasi tarvitsemat tuotteet helposti ja edullisesti netistä!

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...