Koiran kustannukset

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiran kustannukset

Koiran hankinnasta ja pitämisestä aiheutuvat koiran kustannukset saattavat askarruttaa erityisesti ensimmäistä koiraa hankkivaa ja tulevaa koiran omistajaa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä koiran ylläpitokustannukset voivat helposti nousta korkeaksi kun koiralle tarvitsee ostaa yhtä ja toista.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Photology1971

Koiran kustannukset riippuvat merkittävästi siitä, minkä kokoisesta ja rotuisesta koirasta on kyse, minkälaista elintasoa koiran kanssa halutaan ylläpitää ja mitä koiran kanssa tehdään. Lisäksi tulevat kaikki sellaiset yllätykselliset kulut joita voi olla vaikea ennakoida.

Tarjoukset koiralle

Koira tarvitsee arjessa monenlaista

Koiralle tarvitsee ostaa muun muassa ravitsevaa ruokaa, erilaisia koiratarvikkeita ja koiranleluja. Merkittävä osa koiran kustannuksista syntyy näistä tällaisista arkisista asioista. Näiden lisäksi koirasi tarvitsee asianmukaiset rokotukset ja muutenkin eläinlääkärissä saattaa helposti kulua useita euroja, pahimillaan jopa tuhansia. Yksi menoerä on myös ennalta arvaamattomat onnettomuudet. Näihin voi varautua jonkin verran esimerkiksi koiravakuutuksella.

Uuden koiranomistajan kauppalista

*Koiran panta tai *pentupanta
*Koiran hihna tai *pentuhihna
*Ruokakuppi ja *juomakuppi
*Ruokaa tai *penturuokaa
*Leluja, *puruluita ja *herkkuja
*Koiranpeti

Koiran kanssa harrastaminen maksaa

Varsinkin innokkaille koiraharrastajille kulujua syntyy muun muassa matkakuluista, jäsenmaksuista, osanottomatkuista ja harrastustarvikkeista. Kuten muissakin harrastuksissa, niin myös koiran kanssa harrastaessa vain mielikuvitus on rajana siinä kuinka korkeaksi koiran ylläpitokustannukset voi nousta ja kuinka paljon koiran kanssa harrastaminen voikaan maksaa. Ei purjehiminenkaan välttämättä kallista ole, mutta jos on iso ja komia paatti, niin se ja sen ylläpito voi olla hyvinkin tyyristä.

Kuinka paljon koiran pitäminen maksaa?

Jo pelkästään muutamalla nettihaulla löytää valtavan suuren haitarin koiran mahdollisista kustannuksia. Yksi sanoo pärjäävänsä koiransa kanssa alle 30 eurolla kuukaudessa ja toinen kertoo että koiran ylläpitokustannukset nousevat pitkälle yli kolmeen sataan euroon kuukaudessa. Näitä juttuja lukiessa kannattaa siis käyttää maalaisjärkeä ja pohtia hieman omia mieltymyksiä ja aikomuksia.

Tekemällä viisaita kulutusvalintoja on mahdollista pitää koiran kustannukset hyvinkin pieninä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se joka sanoo käyttävänsä koiraansa alle 30 euroa kuukaudessa ei välttämättä ole laskenut mukaan ihan jokaista todellista koiraan liittyvää kustannusta, kuten vaikka eläinlääkärikuluja. Esimerkiksi ostamalla koiratatarvikkeita käytettynä voi säästää todella paljon rahaa. Jos olet myös muuten kiinnostunut säästämisestä, niin katso täältä lisää vinkkejä säästämiseen.

Koiran kustannukset muodostuvat mm:

  • Ruoka
  • Puruluut
  • Lelut
  • Pannat ja hihnat (syytä olla useampia)
  • Rokotukset, madotukset, jne.
  • Eläinlääkärikulut (ennalta arvattavat ja yllättävät)
  • Turkinhoitaminen
  • Vakuutukset
  • Kakkapussit (ellet saa näitä jostain ilmaiseksi)
  • Mahdolliset koiran kanssa harrastamiset

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

Edulliset koiran kustannukset

Koiran kustannukset karkaavat helposti käsistä ellei koiraan liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia mieti ja suunnittele hieman etukäteen. Kannattaa tutustua huolella oman paikkakunnan eläinkauppojen, lähikauppojen ja markettien tarjontaan ja katsastaa niiden hintataso aika-ajoin. Nettikaupoista löytyy usein edullisia koiratuotteita ja kun tilaat kerralla useampia tuotteita saatat saada esimerkiksi ilmaisen toimituksen. Lisäksi netissä koiratarvikkeiden vertailu ja ostaminen onnistuu helposti kotisohvalta.

Yllättäviä koiran kustannuksia varten kannattaa myös varautua, joten jonkinlainen seuraeläinvakuutus voi olla järkevää ottaa. Vakuutusehtoihin ja sen kattavuuteen kannattaa perehtyä huolella, jotta matkan varrella ei tule yllätyksiä.

Nettikauppojen monipuolinen valikoima ja kilpailukykyiset hinnat

Netistä löytyy useita hyviä kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia koiriin liittyviä tuotteita. Monet nettikaupat tarjoavat mm. ilmaisen kuljetuksen, kun tilaat kerralla riittävän suurella rahasummalla. Myös koiran hoitoon tarvittavia apteekkituotteita ja koiran ruokaa voi tilata helposti ja kätevästi netistä.

Nettikauppojen yksi hyvä puoli on siinä, että voit kotisohvaltasi tehdä tarvitsemiesi koiratuotteiden hintavertailut ja hankinnat, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi turhaan markettien hyllymetrejä kierrellessä. Lisäksi hintojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa. Nettikaupoissa koiran kustannukset pysyvät kurissa, kun ostat vain sen mitä koirasi ja sinä tarvitsette.

Tilaa koirasi tarvitsemat *ruuat ja tarvikkeet netistä.

Osta koirasi tarvitsemat tuotteet helposti ja edullisesti netistä!

Lue lisää

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...