Koiran kustannukset

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiran kustannukset

Koiran hankinnasta ja pitämisestä aiheutuvat koiran kustannukset saattavat askarruttaa erityisesti ensimmäistä koiraa hankittaessa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä koiralle tarvitsee ostaa yhtä ja toista. Koiran kustannukset riippuvat merkittävästi siitä, minkä kokoisesta ja rotuisesta koirasta on kyse, minkälaista elintasoa koiran kanssa halutaan ylläpitää ja mitä koiran kanssa touhutaan.

Koira tarvitsee arjessa monenlaista

Koiralle tarvitsee ostaa muun muassa ruokaa, tarvikkeita ja leluja. Merkittävä osa koiran kustannuksista syntyy juuri näistä. Näiden lisäksi koirasi tarvitsee asianmukaiset rokotukset ja muutenkin eläinlääkärissä saattaa helposti kulua euro poikineen. Yksi menoerä on myös ennalta arvaamattomat onnettomuudet. Näihin voi varautua esimerkiksi koiravakuutuksella.

Varsinkin innokkaille koiraharrastajille kulujua syntyy muun muassa matkakuluista, jäsenmaksuista, osanottomatkuista ja harrastustarvikkeista. Kuten muissakin harrastuksissa, niin myös koira harrastuksissa vain mielikuvitus on rajana siinä kuinka paljon koiran ylläpitoon ja koiran kanssa harrastamiseen voi upottaa rahaa.

Jo pelkästään muutamalla nettihaulla löytää valtavan suuren haitarin koiran mahdollisista kustannuksia. Yksi sanoo pärjäävänsä koiransa kanssa alle 30 eurolla kuukaudessa ja toinen kertoo käyttävänsä koiraansa rahaa pitkälti yli kolme sataa euroa kuukaudessa. Näitä juttuja lukiessa kannattaa siis käyttää maalaisjärkeä ja pohtia hieman omia mieltymyksiä ja aikomuksia. Tekemällä viisaita kulutusvalintoja on mahdollista pitää koiran kustannukset hyvinkin pieninä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joku joka sanoo käyttävänsä koiraansa alle 30 euroa kuukaudessa ei välttämättä ole muistanut laskea ihan jokaista todellista menoerää. 

Koiran kustannukset muodostuvat mm:

  • Ruoka
  • Puruluut
  • Lelut
  • Pannat ja hihnat (syytä olla useampia)
  • Rokotukset, madotukset, jne.
  • Eläinlääkärikulut (ennalta arvattavat ja yllättävät)
  • Turkinhoitaminen
  • Vakuutukset
  • Kakkapussit (ellet saa näitä jostain ilmaiseksi)
  • Mahdolliset koiran kanssa harrastamisetEdulliset koiran kustannukset

Koiran kustannukset karkaavat helposti käsistä ellei koiraan liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia mieti ja suunnittele hieman etukäteen. Kannattaa tutustua huolella oman paikkakunnan eläinkauppojen, lähikauppojen ja markettien tarjontaan ja katsastaa niiden hintataso aika-ajoin. Nettikaupoista löytyy usein edullisia koiratuotteita ja kun tilaat kerralla useampia tuotteita saatat saada esimerkiksi ilmaisen toimituksen. Lisäksi netissä koiratarvikkeiden vertailu ja ostaminen onnistuu helposti kotisohvalta.

Yllättäviä koiran kustannuksia varten kannattaa myös varautua, joten jonkinlainen seuraeläinvakuutus voi olla järkevää ottaa. Vakuutusehtoihin ja sen kattavuuteen kannattaa perehtyä huolella, jotta matkan varrella ei tule yllätyksiä.

Netissä monipuolinen valikoima ja kilpailukykyiset hinnat

Netissä on useita hyviä kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia koiriin liittyviä tuotteita ja monet näistä tarjoavat ilmaisen kuljetuksen, kun tilaat kerralla tietyn rahasumman edestä. Myös koiran hoitoon tarvittavia apteekkituotteita voi tilata helposti netistä.

Nettikauppojen yksi hyvä puoli on siinä, että voit kotisohvaltasi tehdä tarvitsemiesi koiratuotteiden hintavertailut ja hankinnat, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi turhaan markettien hyllymetrejä kierrellessä. Lisäksi hintojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa. Nettikaupoissa koiran kustannukset pysyvät kurissa, kun ostat vain sen mitä koirasi ja sinä tarvitsette.

Osta koirasi tarvitsemat tuotteet helposti ja edullisesti netistä!

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt? Kun tiedät,...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Koiranpentu.fi

Tältä sivustolta löydät erilaisia näkökulmia, ajatuksia ja linkkivinkkejä koiran valintaan, hankintaan, omistamiseen ja hoitoon liittyen. Anna koiranpennullesi arvokas elämä!