Koiran kustannukset

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Koiran kustannukset

Koiran hankinnasta ja pitämisestä aiheutuvat koiran kustannukset saattavat askarruttaa erityisesti ensimmäistä koiraa hankkivaa ja tulevaa koiran omistajaa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä koiralle tarvitsee ostaa yhtä ja toista.

Koiran kustannukset riippuvat merkittävästi siitä, minkä kokoisesta ja rotuisesta koirasta on kyse, minkälaista elintasoa koiran kanssa halutaan ylläpitää ja mitä koiran kanssa tehdään. Lisäksi tulevat kaikki sellaiset yllätykselliset kulut joita voi olla vaikea ennakoida.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / Photology1971

Erä koiranleluja jopa -50%

Koira tarvitsee arjessa monenlaista

Koiralle tarvitsee ostaa muun muassa ravitsevaa ruokaa, erilaisia koiratarvikkeita ja koiranleluja. Merkittävä osa koiran kustannuksista syntyy näistä tällaisista arkisista asioista. Näiden lisäksi koirasi tarvitsee asianmukaiset rokotukset ja muutenkin eläinlääkärissä saattaa helposti kulua useita euroja, pahimillaan jopa tuhansia. Yksi menoerä on myös ennalta arvaamattomat onnettomuudet. Näihin voi varautua jonkin verran esimerkiksi koiravakuutuksella.

Koiran kanssa harrastaminenkin maksaa

Varsinkin innokkaille koiraharrastajille kulujua syntyy muun muassa matkakuluista, jäsenmaksuista, osanottomatkuista ja harrastustarvikkeista. Kuten muissakin harrastuksissa, niin myös koiran kanssa harrastaessa vain mielikuvitus on rajana siinä kuinka paljon koiran ylläpito ja koiran kanssa harrastaminen voi maksaa. Ei purjehiminenkaan välttämättä kallista ole, mutta jos on iso ja komia paatti, niin se ja sen ylläpito voi ollakin tyyristä

Kuinka paljon koiran pitäminen maksaa?.

Jo pelkästään muutamalla nettihaulla löytää valtavan suuren haitarin koiran mahdollisista kustannuksia. Yksi sanoo pärjäävänsä koiransa kanssa alle 30 eurolla kuukaudessa ja toinen kertoo käyttävänsä koiraansa rahaa pitkälti yli kolme sataa euroa kuukaudessa. Näitä juttuja lukiessa kannattaa siis käyttää maalaisjärkeä ja pohtia hieman omia mieltymyksiä ja aikomuksia.

Tekemällä viisaita kulutusvalintoja on mahdollista pitää koiran kustannukset hyvinkin pieninä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joku joka sanoo käyttävänsä koiraansa alle 30 euroa kuukaudessa ei välttämättä ole muistanut laskea ihan jokaista todellista koiraan liittyvää menoerää. Esimerkiksi ostamalla koiratavaroita käytettynä voi säästää todella paljon rahaa. Jos olet myös muuten kiinnostunut säästämisestä, niin katso täältä lisää vinkkejä säästämiseen.

 Koiran kustannukset muodostuvat mm:

  • Ruoka
  • Puruluut
  • Lelut
  • Pannat ja hihnat (syytä olla useampia)
  • Rokotukset, madotukset, jne.
  • Eläinlääkärikulut (ennalta arvattavat ja yllättävät)
  • Turkinhoitaminen
  • Vakuutukset
  • Kakkapussit (ellet saa näitä jostain ilmaiseksi)
  • Mahdolliset koiran kanssa harrastamiset

Edulliset koiran kustannukset

Koiran kustannukset karkaavat helposti käsistä ellei koiraan liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia mieti ja suunnittele hieman etukäteen. Kannattaa tutustua huolella oman paikkakunnan eläinkauppojen, lähikauppojen ja markettien tarjontaan ja katsastaa niiden hintataso aika-ajoin. Nettikaupoista löytyy usein edullisia koiratuotteita ja kun tilaat kerralla useampia tuotteita saatat saada esimerkiksi ilmaisen toimituksen. Lisäksi netissä koiratarvikkeiden vertailu ja ostaminen onnistuu helposti kotisohvalta.

Yllättäviä koiran kustannuksia varten kannattaa myös varautua, joten jonkinlainen seuraeläinvakuutus voi olla järkevää ottaa. Vakuutusehtoihin ja sen kattavuuteen kannattaa perehtyä huolella, jotta matkan varrella ei tule yllätyksiä.

Nettikauppojen monipuolinen valikoima ja kilpailukykyiset hinnat

Netistä löytyy useita hyviä kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia koiriin liittyviä tuotteita. Monet nettikaupat tarjoavat mm. ilmaisen kuljetuksen, kun tilaat kerralla riittävän suurella rahasummalla. Myös koiran hoitoon tarvittavia apteekkituotteita ja koiran ruokaa voi tilata helposti ja kätevästi netistä.

Nettikauppojen yksi hyvä puoli on siinä, että voit kotisohvaltasi tehdä tarvitsemiesi koiratuotteiden hintavertailut ja hankinnat, jolloin sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi turhaan markettien hyllymetrejä kierrellessä. Lisäksi hintojen vertailu netissä on helppoa ja nopeaa. Nettikaupoissa koiran kustannukset pysyvät kurissa, kun ostat vain sen mitä koirasi ja sinä tarvitsette.

Tilaa koirasi tarvitsemat *ruuat ja tarvikkeet netistä.

Osta koirasi tarvitsemat tuotteet helposti ja edullisesti netistä!

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...