Koiranpennun ruokinta

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun ruokinta

Koiran ja myös koiranpennun ruokinta voidaan järjestää monin eri tavoin. Koiran tai pennun ruokinta ei ole kovin monimutkaista, eikä siihen ole vain yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on, että ruokit koiraasi terveellisellä ja koirallesi sopivalla ravinnolla niin että se saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / cmannphoto

Koiranpennun ruokinta onnistuu monin tavoin

Voit ruokkia koiraasi *kuivaruualla, *märkäruualla, *raakaruualla tai ihan tavallisella kotiruualla, kunhan se vain on koiralle sopivaa ruokaa. Koiranpennulle tarkoitettua *penturuokaa voi hyvin suosia pentuvaiheessa.

Koiranpennun ruokinta kannattaa järjestää niin, että koirasi saa varmasti tarvitsemansa ravintoaineet ja ylipäätään riittävästi ruokaa sopivin aikavälein. Koiranpennun terveelliseen ruokintaan kannattaa kiinnittää huomiota siksi, että pentuvaiheessa koira kasvaa ja kehittyy fyysisesti huimaa vauhtia.

Kysy rohkeasti neuvoa kasvattajalta

Koiranpennun ruokintaan liittyen kannattaa aina kysyä neuvoa pennun kasvattajalta. Luotettava ja vastuullinen kasvattaja toivottavasti kertoo sinulle kysymättäkin kuinka pentua kannattaa ruokkia.

Mikäli olet epävarma niin kysy lisää kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai vähintäänkin joltain muulta kokeneemmalta koiranomistajalta. Lue myös *vinkit koiranpennun ruokintaan.

Tarjoukset koiralle

Koiralle ja omistajalle sopiva ruokintatapa

Koiraa voi ruokkia monin eri tavoin ja monella erilaisella ruualla. Esimerkiksi juuri kotiruualla, valmisruualla tai raakaruualla. Yksi tapa ei välttämättä ole parempi kuin toinen, mutta jokaisella ruokintatavalla on varmasti omat hyvä ja huonot puolensa.

Yksi tärkeistä kriteereistä on se että valittu ruokintatapa sopii hyvin omistajan ja koiran arkeen. Erityisesti pentuvaiheessa koira kaipaa säännöllistä ruokintaa, mutta myös aikuisena koira usein vaatii säännölliset ruokinta-ajat jo tottumuksestakin.

Kuinka usein koiranpentua pitäisi ruokkia?

Kuten aiemmin mainittiin. Koiran ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ei myöskään ruokinta kertojen määrään. Jonkinlaisena ohjenuorana voi kuitenkin pitää sitä, että pentua tulee ruokkia tarpeeksi monta kertaa päivässä suuren energia- ja ravinnetarpeen vuoksi ja aikuista koiraa voi ruokkia hieman harvemmin.

Tavanomaisella kotiruualla tai teollisella valmisruaalla koiranpennun ruokinta voidaan järjestää esimerkiksi siten, että alle 10 viikkoista pentua ruokitaan noin 4-5 pienellä aterialla päivässä, 10 viikkoisesta 5 kuukauden ikäiseen pentua voi ruokkia noin kolmella aterialla päivässä ja noin puolivuotiaasta lähtien kahdella aterialla päivässä.

Lue vinkit koiranpennun ruokintaan

Tilaa koiranruuat netistä vaikka suoraan kotiovelle

Jonkinlaista koiranruokaa saa tänä päivänä lähes jokaisesta tavallisesta ruokakaupasta ja päivittäistavarakaupasta. Isommissa kaupoissa ja marketeissa valikoimat voivat olla todella monipuolisia.

Netistä voi tänä päivänä helposti ostaa *koiranruokaa suoraan kotiovelle. Monesta nettikaupasta löytyy lähikauppaa huomattavasti monipuolisempi valikoima koiranruokaa.

Huolimatta koiranruokasäkkien suuresta painosta, koiranruuat voi tilata helposti ja kätevästi netistä ja valita itsellesi sopivan toimitustavan. Monien lemmikkieläimiin erikoistuneiden verkkokauppojen kautta voit tilata koiranruuat netistä helposti vaikka lähimpään postiin tai pakettiautomaattiin, jos et halua maksaa muutamaa euroa ekstraa kotiinkuljetuksesta.

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

Lue lisää

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...