Koiranpennun ruokinta

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun ruokinta

Koiran ja myös koiranpennun ruokinta voidaan järjestää monin eri tavoin. Koiran tai pennun ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on, että ruokit koiraasi tervellisellä ja koiralle sopivalla ravinnolla.

Voit ruokkia koiraasi niin teollisella valmisruualla*, kotiruualla kuin esimerkiksi raakaravinnolla. Koiranpennulle tarkoitettua penturuokaa löytyy moneen lähtöön*. Koiranpennun ruokinta kannattaa järjestää niin, että koirasi saa varmasti riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita ja ylipäätään riittävästi ruokaa sopivin aikavälein, mutta ei tietenkään liikaa. Erityisesti koiranpennun terveelliseen ruokintaan kannattaa kiinnittää huomiota siksi, että pentuvaiheessa koira kasvaa ja kehittyy fyysisesti huimaa vauhtia.

Koiranpennun ruokintaan liittyen kannattaa aina kysyä neuvoa pennun kasvattajalta. Luotettava ja vastuullinen kasvattaja toivottavasti kertoo sinulle kysymättäkin kuinka pentua kannattaa ruokkia. Mikäli olet epävarma niin kysy lisää kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai vähintäänkin joltain muulta kokeneelta koiranomistajalta.Koiralle ja omistajalle sopiva ruokintatapa

Koiraa voi ruokkia monin eri tavoin ja monella erilaisella ruualla. Esimerkiksi juuri kotiruualla, valmisruualla tai raakaruualla. Yksi tapa ei välttämättä ole parempi kuin toinen, mutta jokaisella ruokintatavalla on varmasti omat hyvä ja huonot puolensa. Yksi tärkeistä kriteereistä on se että valittu ruokintatapa sopii hyvin omistajan ja koiran arkeen. Erityisesti pentuvaiheessa koira kaipaa säännöllistä ruokintaa, mutta myös aikuisena koira usein vaatii säännölliset ruokinta-ajat jo tottumuksestakin.

Kuinka usein koiranpentua pitäisi ruokkia?

Kuten aiemmin mainittiin. Koiran ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ei myöskään ruokinta kertojen määrään. Jonkinlaisena ohjenuorana voi kuitenkin pitää sitä, että pentua tulee ruokkia tarpeeksi monta kertaa päivässä suuren energia- ja ravinnetarpeen vuoksi ja aikuista koiraa voi ruokkia hieman harvemmin.

Tavanomaisella kotiruualla tai teollisella valmisruaalla koiranpennun ruokinta voidaan järjestää esimerkiksi siten, että alle 10 viikkoista pentua ruokitaan noin 4-5 pienellä aterialla päivässä, 10 viikkoisesta 5 kuukauden ikäiseen pentua voi ruokkia noin kolmella aterialla päivässä ja noin puolivuotiaasta lähtien kahdella aterialla päivässä.

Tilaa koiranruuat kätevästi netistä

Jonkinlaista koiranruokaa saa lähes jokaisesta ruokakaupasta ja päivittäistavarakaupasta. Isommissa kaupoissa valikoimat ovat usein varsin hyviä. Netistä löytyy vielä laajempi valikoima. Huolimatta ruokasäkkien suuresta painosta, voit tilata koiranruuat kätevästi ja helposti netistä ja valita itsellesi sopivan toimitustavan. Monien verkkokauppojen kautta voit tilata koiranruuat netistä helposti lähimpään postiin ja pienemmät paketit pakettiautomaattiin.

Koiranruokaa voit tilata esimerkiksi PetenKoiratarvike.com:sta* kautta.

Penturuokaa voit tilata kätevästi myös netistä

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret aikuiset ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat vielä toistaiseksi leikkiä sallituilla pommeilla perinteitä kunnioittaen. Kyseessä ovat tietysti uudenvuoden räiskyvät, näyttävät ja kovaääniset raketit. Ruusuista...

Koira yksin kotona ilman valvontaa

Jossain vaiheessa tulee tilanne että kaikki perheenjäsenet ovat samaan aikaan poissa ja koira yksin kotona. Mitä kotona silloin tapahtuukaan? Kun koirasi jää yksin kotiin, se alkaa alkaa varmasti tutustumaan elinympäristöönsä hieman uudella tavalla kenties hampaita...

Koiranpentu.fi

Tältä sivustolta löydät erilaisia näkökulmia, ajatuksia ja linkkivinkkejä koiran valintaan, hankintaan, omistamiseen ja hoitoon liittyen. Anna koiranpennullesi arvokas elämä!