Koiranpennun ruokinta

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun ruokinta

Koiran ja myös koiranpennun ruokinta voidaan järjestää monin eri tavoin. Koiran tai pennun ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on, että ruokit koiraasi tervellisellä ja koiralle sopivalla ravinnolla.

Voit ruokkia koiraasi niin *teollisella koiranruualla, kotiruualla kuin esimerkiksi raakaravinnolla. Koiranpennulle tarkoitettua *penturuokaa kannattaa suosia pentuvaiheessa. Koiranpennun ruokinta kannattaa järjestää niin, että koirasi saa varmasti riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita ja ylipäätään riittävästi ruokaa sopivin aikavälein, mutta ei tietenkään liikaa. Erityisesti koiranpennun terveelliseen ruokintaan kannattaa kiinnittää huomiota siksi, että pentuvaiheessa koira kasvaa ja kehittyy fyysisesti huimaa vauhtia.

Koiranpennun ruokintaan liittyen kannattaa aina kysyä neuvoa pennun kasvattajalta. Luotettava ja vastuullinen kasvattaja toivottavasti kertoo sinulle kysymättäkin kuinka pentua kannattaa ruokkia. Mikäli olet epävarma niin kysy lisää kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai vähintäänkin joltain muulta kokeneelta koiranomistajalta.

Lue myös *Vinkit koiranpennun ruokintaan.

Koiralle ja omistajalle sopiva ruokintatapa

Koiraa voi ruokkia monin eri tavoin ja monella erilaisella ruualla. Esimerkiksi juuri kotiruualla, valmisruualla tai raakaruualla. Yksi tapa ei välttämättä ole parempi kuin toinen, mutta jokaisella ruokintatavalla on varmasti omat hyvä ja huonot puolensa. Yksi tärkeistä kriteereistä on se että valittu ruokintatapa sopii hyvin omistajan ja koiran arkeen. Erityisesti pentuvaiheessa koira kaipaa säännöllistä ruokintaa, mutta myös aikuisena koira usein vaatii säännölliset ruokinta-ajat jo tottumuksestakin.

Kuinka usein koiranpentua pitäisi ruokkia?

Kuten aiemmin mainittiin. Koiran ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ei myöskään ruokinta kertojen määrään. Jonkinlaisena ohjenuorana voi kuitenkin pitää sitä, että pentua tulee ruokkia tarpeeksi monta kertaa päivässä suuren energia- ja ravinnetarpeen vuoksi ja aikuista koiraa voi ruokkia hieman harvemmin.

Tavanomaisella kotiruualla tai teollisella valmisruaalla koiranpennun ruokinta voidaan järjestää esimerkiksi siten, että alle 10 viikkoista pentua ruokitaan noin 4-5 pienellä aterialla päivässä, 10 viikkoisesta 5 kuukauden ikäiseen pentua voi ruokkia noin kolmella aterialla päivässä ja noin puolivuotiaasta lähtien kahdella aterialla päivässä.Tilaa koiranruuat kätevästi netistä

Jonkinlaista koiranruokaa saa lähes jokaisesta ruokakaupasta ja päivittäistavarakaupasta. Isommissa kaupoissa valikoimat ovat usein varsin hyviä. Netistä löytyy vielä laajempi valikoima. Huolimatta ruokasäkkien suuresta painosta, voit tilata koiranruuat kätevästi ja helposti netistä ja valita itsellesi sopivan toimitustavan. Monien verkkokauppojen kautta voit tilata koiranruuat netistä helposti lähimpään postiin ja pienemmät paketit pakettiautomaattiin.

Netistä voit helposti tilata esimerkiksi *koiranruokaa suoraan kotiovelle.

Vinkkejä koiranpennun ruokintaan

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...