Koiranpennun ruokinta

Koiranpentu.fi » Koiran omistaminen » Koiranpennun ruokinta

Koiran ja myös koiranpennun ruokinta voidaan järjestää monin eri tavoin. Koiran tai pennun ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Tärkeää on, että ruokit koiraasi tervellisellä ja koiralle sopivalla ravinnolla.

Voit ruokkia koiraasi *kuivaruualla, *märkäruualla, *raakaruualla tai ihan tavallisella kotiruualla, kunhan vain se on koirallesi sopivaa. Koiranpennulle tarkoitettua *penturuokaa kannattaa suosia pentuvaiheessa. Koiranpennun ruokinta kannattaa järjestää niin, että koirasi saa varmasti riittävästi tarvitsemiaan ravintoaineita ja ylipäätään riittävästi ruokaa sopivin aikavälein, mutta ei tietenkään liikaa. Erityisesti koiranpennun terveelliseen ruokintaan kannattaa kiinnittää huomiota siksi, että pentuvaiheessa koira kasvaa ja kehittyy fyysisesti huimaa vauhtia.

Koiranpennun ruokintaan liittyen kannattaa aina kysyä neuvoa pennun kasvattajalta. Luotettava ja vastuullinen kasvattaja toivottavasti kertoo sinulle kysymättäkin kuinka pentua kannattaa ruokkia. Mikäli olet epävarma niin kysy lisää kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai vähintäänkin joltain muulta kokeneelta koiranomistajalta.

Lue myös *vinkit koiranpennun ruokintaan.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / cmannphoto

Erä koiranleluja jopa -50%

Koiralle ja omistajalle sopiva ruokintatapa

Koiraa voi ruokkia monin eri tavoin ja monella erilaisella ruualla. Esimerkiksi juuri kotiruualla, valmisruualla tai raakaruualla. Yksi tapa ei välttämättä ole parempi kuin toinen, mutta jokaisella ruokintatavalla on varmasti omat hyvä ja huonot puolensa. Yksi tärkeistä kriteereistä on se että valittu ruokintatapa sopii hyvin omistajan ja koiran arkeen. Erityisesti pentuvaiheessa koira kaipaa säännöllistä ruokintaa, mutta myös aikuisena koira usein vaatii säännölliset ruokinta-ajat jo tottumuksestakin.

Kuinka usein koiranpentua pitäisi ruokkia?

Kuten aiemmin mainittiin. Koiran ruokintaan ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ei myöskään ruokinta kertojen määrään. Jonkinlaisena ohjenuorana voi kuitenkin pitää sitä, että pentua tulee ruokkia tarpeeksi monta kertaa päivässä suuren energia- ja ravinnetarpeen vuoksi ja aikuista koiraa voi ruokkia hieman harvemmin.

Tavanomaisella kotiruualla tai teollisella valmisruaalla koiranpennun ruokinta voidaan järjestää esimerkiksi siten, että alle 10 viikkoista pentua ruokitaan noin 4-5 pienellä aterialla päivässä, 10 viikkoisesta 5 kuukauden ikäiseen pentua voi ruokkia noin kolmella aterialla päivässä ja noin puolivuotiaasta lähtien kahdella aterialla päivässä.

Tilaa koiranruuat kätevästi netistä

Jonkinlaista koiranruokaa saa lähes jokaisesta ruokakaupasta ja päivittäistavarakaupasta. Isommissa kaupoissa valikoimat ovat usein varsin hyviä. Netistä löytyy vielä laajempi valikoima. Huolimatta ruokasäkkien suuresta painosta, voit tilata koiranruuat kätevästi ja helposti netistä ja valita itsellesi sopivan toimitustavan. Monien verkkokauppojen kautta voit tilata koiranruuat netistä helposti lähimpään postiin ja pienemmät paketit pakettiautomaattiin.

Netistä voit helposti tilata esimerkiksi *koiranruokaa suoraan kotiovelle.

Lisää vinkkejä koiranpennun ruokintaan

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...