Koirakuume

Kun koirakuume iskee itselle, niin paluuta entiseen ei yleensä enää ole. Söpö, karvainen kaveri, uskollinen ystävä ja tottelevainen luontokappale tekee helposti lähtemättömän vaikutuksen ja vie sydämen.

Koirakuumeen iskettyä kannattaa kuitenkin oma pää pitää kylmänä ja varmistua ajan kanssa siitä siitä, että tietää kunnolla mihin on ryhtymässä ja sitoutumasss, jos päättää hankkia koiran uudeksi perheenjäseneksi.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / GlobalP

”Koirakuumeen” taudinkuva

Koirakuumeen taudin kuvaan kuuluu välillä jopa pakkomielteinen tiedon hakeminen erilaisista koirista, koiraroduista ja kasvattajista, sekä toistuvat hellyyskohtaukset keskellä katua miellyttävän koiran kävellessä vastaan.

Koirakuume voi iskeä lähes kenelle koiraihmiselle tahansa aikaan ja paikkaan katsomatta. Koirakuume ei juuri katso ikää tai sen hetkistä elämäntilannetta, vaan se voi tarttua hetkenä minä hyvänsä kenelle tahansa.

Koirakuumeen oireet ovat usein melko helppo tunnistaa, eivätkä oireet välttämättä ole lainkaan vakavia. Hoitamattomana koirakuume voi saada kuitenkin yllättäviä käänteitä. Huolimaton ja äkkiseltään tehty koiran hankinta, voi tuoda mukanaan ikäviä yllätyksiä.

Vakava koirakuume on vasta silloin, kun koira halutaan hankkia eli ostaa, kuin joku tavara, heti ja hetken mielijohteesta. Koiran hankintaa harkitsevan onkin syytä tarkistaa omat motiivinsa ja varmistaa omat edellytykset ja mahdollisuudet koiran ylläpitoon. Kannattaa siis varmistaa että ei tee liian pikaisia ratkaisuja koiran hankinnassa.

”Koirakuumeen” lievittäminen

Vaikka koirakuume etenee ja leviää perheessä nopeasti, tarvitaan sen hoitamiseen vain hieman maalaisjärkeä. Tärkeintä on ottaa härkää sarvista, kerätä tietoa ja toimia vastuullisesti. Koirat eivät ole nykytietämyksen mukaan kuolemassa sukupuuttoon huomenna, joten sinun ja perheesi ei tarvitse turhaan kiirehtiä koiran hankinnassa. Hyviä yksilöitä syntyy tämän tästä ja mitä paremmin valmistaudut koiran hankintaan, sitä todennäköisemmin löydät myös itsellesi sopivan koiran.

Koirakuumetta poteva voi yrittää lievittää oireitaan käymällä erilaisissa koiriin liittyvissä tapahtumissa, tapaamalla ystäviä ja sukulaisia joilla on koiria, sekä ottamalla yhteyttä itselle mahdollisesti sopivan rodun kasvattajiin ja muihin koiraharrastajiin. Näin saat hieman tietoa ja ehkä hieman vahvistusta siihen, olisiko myös sinusta koiran omistajaksi. Varoituksen sanasena, tämä konsti voi myös nostaa koirakuumetta.

Oletko hankkimassa ensimmäistä koiraasi?

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...