Koirakuume

Kun koirakuume iskee itselle, niin paluuta entiseen ei yleensä enää ole. Söpö, karvainen kaveri, uskollinen ystävä ja tottelevainen luontokappale tekee helposti lähtemättömän vaikutuksen ja vie sydämen.

Koirakuumeen iskettyä kannattaa kuitenkin oma pää pitää kylmänä ja varmistua ajan kanssa siitä siitä, että tietää kunnolla mihin on ryhtymässä ja sitoutumasss, jos päättää hankkia koiran uudeksi perheenjäseneksi.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / GlobalP

Erä koiranleluja jopa -50%

”Koirakuumeen” taudinkuva

Koirakuumeen taudin kuvaan kuuluu välillä jopa pakkomielteinen tiedon hakeminen erilaisista koirista, koiraroduista ja kasvattajista, sekä toistuvat hellyyskohtaukset keskellä katua miellyttävän koiran kävellessä vastaan.

Koirakuume voi iskeä lähes kenelle koiraihmiselle tahansa aikaan ja paikkaan katsomatta. Koirakuume ei juuri katso ikää tai sen hetkistä elämäntilannetta, vaan se voi tarttua hetkenä minä hyvänsä kenelle tahansa.

Koirakuumeen oireet ovat usein melko helppo tunnistaa, eivätkä oireet välttämättä ole lainkaan vakavia. Hoitamattomana koirakuume voi saada kuitenkin yllättäviä käänteitä. Huolimaton ja äkkiseltään tehty koiran hankinta, voi tuoda mukanaan ikäviä yllätyksiä.

Vakava koirakuume on vasta silloin, kun koira halutaan hankkia eli ostaa, kuin joku tavara, heti ja hetken mielijohteesta. Koiran hankintaa harkitsevan onkin syytä tarkistaa omat motiivinsa ja varmistaa omat edellytykset ja mahdollisuudet koiran ylläpitoon. Kannattaa siis varmistaa että ei tee liian pikaisia ratkaisuja koiran hankinnassa.

”Koirakuumeen” lievittäminen

Vaikka koirakuume etenee ja leviää perheessä nopeasti, tarvitaan sen hoitamiseen vain hieman maalaisjärkeä. Tärkeintä on ottaa härkää sarvista, kerätä tietoa ja toimia vastuullisesti. Koirat eivät ole nykytietämyksen mukaan kuolemassa sukupuuttoon huomenna, joten sinun ja perheesi ei tarvitse turhaan kiirehtiä koiran hankinnassa. Hyviä yksilöitä syntyy tämän tästä ja mitä paremmin valmistaudut koiran hankintaan, sitä todennäköisemmin löydät myös itsellesi sopivan koiran.

Koirakuumetta poteva voi yrittää lievittää oireitaan käymällä erilaisissa koiriin liittyvissä tapahtumissa, tapaamalla ystäviä ja sukulaisia joilla on koiria, sekä ottamalla yhteyttä itselle mahdollisesti sopivan rodun kasvattajiin ja muihin koiraharrastajiin. Näin saat hieman tietoa ja ehkä hieman vahvistusta siihen, olisiko myös sinusta koiran omistajaksi. Varoituksen sanasena, tämä konsti voi myös nostaa koirakuumetta.

Oletko hankkimassa ensimmäistä koiraasi?

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa

Aikuisen koiran tai koiranpennun kanssa matkustaminen Suomessa on kohtuullisen helppoa. Matkaa kannattaa kuitenkin suunnitella aina hieman etukäteen ja ottaa asioista selvää ennen matkaa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Jos matkustat muiden ihmisten ja toisten...