Koirakuume

Kun koirakuume iskee itselle, niin paluuta entiseen ei yleensä enää ole. Söpö, karvainen kaveri, uskollinen ystävä ja tottelevainen luontokappale tekee helposti lähtemättömän vaikutuksen ja vie sydämen.

Kuvituskuva, kuva: iStock.com / GlobalP

Koirakuumeen iskettyä kannattaa oma pää pitää kylmänä ja käyttää tervettä harkintaa. Varmista ajan kanssa, että tiedät kunnolla mihin olet koiraa hankkiessasi ryhtymässä ja sitoutumassa.

Uuden koiranomistajan kauppalista

*Koiran panta tai *pentupanta
*Koiran hihna tai *pentuhihna
*Ruokakuppi ja *juomakuppi
*Ruokaa tai *penturuokaa
*Leluja, *puruluita ja *herkkuja
*Koiranpeti

Koirasta haaveilevan ”koirakuumeen” taudinkuva

Koirasta haaveilevan ihmisen ”koirakuumeen” taudinkuvaan voi kuuluu joskus jopa lähes pakkomielteinen tiedon hakeminen erilaisista koirista, koiraroduista ja kasvattajista, sekä toistuva tarve tiirailla kaduilla liikkuvia muita koiria ja joskus tarve käydä erilaisissa koiriin liittyvissä tapahtumissa.

Koirakuume voi iskeä lähes kenelle tahansa koiraihmiselle aikaan ja paikkaan katsomatta. Koirakuume ei juuri katso ikää tai sen hetkistä elämäntilannetta, vaan se voi tarttua hetkenä minä hyvänsä kenelle tahansa.

Koirakuumeen oireet ovat usein melko helppo tunnistaa itseltä, eivätkä oireet välttämättä ole lopulta niin vakavia. Hoitamattomana koirakuume voi saada kuitenkin yllättäviä käänteitä. Huolimaton ja äkkiseltään tehty koiran hankinta, voi tuoda ajan kanssa mukanaan ikäviä yllätyksiä.

Vakava koirakuume on vasta silloin, kun koira halutaan hankkia eli ostaa, kuin joku tavara, heti ja hetken mielijohteesta. Koiran hankintaa harkitsevan onkin syytä tarkistaa omat motiivinsa ja varmistaa omat edellytykset ja mahdollisuudet koiran ylläpitoon. Kannattaa siis varmistaa että ei tee liian pikaisia ratkaisuja koiran hankinnassa.

Pentukurssi hintaan 29€

Kouluta pennun tärkeimmät taidot ja luo pohja hyvälle koulutukselle. Pentukurssi on suunniteltu sinulle, joka olet ottamassa tai juuri ottanut uuden koiranpennun.

”Koirakuumeen” lievittäminen

Vaikka koirakuume etenee ja leviää perheessä nopeasti, tarvitaan sen hoitamiseen vain hieman maalaisjärkeä. Tärkeintä on ottaa härkää sarvista, kerätä tietoa ja toimia vastuullisesti. Koirat eivät ole nykytietämyksen mukaan kuolemassa sukupuuttoon huomenna, joten sinun ja perheesi ei tarvitse turhaan kiirehtiä koiran hankinnassa. Hyviä yksilöitä syntyy tämän tästä ja mitä paremmin valmistaudut koiran hankintaan, sitä todennäköisemmin löydät myös itsellesi sopivan koiran.

Koirakuumetta poteva voi yrittää lievittää oireitaan käymällä erilaisissa koiriin liittyvissä tapahtumissa, tapaamalla ystäviä ja sukulaisia joilla on koiria, sekä ottamalla yhteyttä itselle mahdollisesti sopivan rodun kasvattajiin ja muihin koiraharrastajiin. Näin saat hieman tietoa ja ehkä hieman vahvistusta siihen, olisiko myös sinusta koiran omistajaksi. Varoituksen sanasena, tämä konsti voi myös nostaa koirakuumetta.

Oletko hankkimassa ensimmäistä koiraasi?

Tarjoukset koiralle

Lue lisää

Koira ja uusivuosi: mitä tehdä jos koira pelkää raketteja?

Uusivuosi ja koira pelkää raketteja ja muita kovia ääniä. Mitä tehdä? Raketit räiskyvät taivaalla ja koira säikkyy valoa ja kovaa ääntä. Pian on taas se aika vuodesta, kun nuoret ja vähän vanhemmatkin leikki-ikäiset saavat leikkiä vielä toistaiseksi sallituilla...

Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...