Ensimmäinen koira

Koiranpentu.fi » Koiran hankinta » Ensimmäinen koira

Ensimmäinen koira on varmasti jännittävä ja kutkuttava ajatus, mutta kuitenkin ensimmäistä koiraa hankittaessa kannattaa pitää jäitä hatussa ja antaa itselle aikaa pohtia koiran hankintaa riittävän monelta kantilta. Muista aina, että koira tai koiranpentu ei ole lelu eikä se saa sitä olla koskaan edes perheen lapsille. Koiraa ei saa kohdella kaltoin vaikka itsellä olisi kiireitä tai vaikeita aikoja. Kun hankit ensimmäisen koirasi, tulee tästä epäilemättä pitkä, kutkuttava ja vaiherikas yhteinen matka. Koiraa hankittaessa kannattaa varmistaa, ettei itse pode liian suurta koirakuumetta ja hanki koiraa vääristä syistä.

Mitä on hyvä huomioida ensimmäistä koiraa otettaessa?

  • Käytettävissä olevat resurssit koirasta huolehtimiseksi
  • Perheeseen sopiva koirarotu
  • Perheen nykytilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat
  • Koiran ja koirarodun soveltuvuus omaan asumismuotoon ja elintapoihin
  • Voiko koira toteuttaa rodunomaista käyttäytymistään kotona?

Oletko valmis huolehtimaan koirastasi päivin öin?

Koiran ottaminen ei ole leikkiä. Koirasta pitää huolehtia niin hyvinä kuin huonoina päivinäkin ja öinä – satoi taikka paistoi. Kun hankit koiran kotiisi, sitoudut samalla huolehtimaan siitä. Koirasi ei valitse sinua vaan sinä valitset koirasi, joten vastuu on sinun.

Kun harkitset koiran ottamista, varmista ensin, että pystyt taloudellisesti ja ajallisesti huolehtimaan koirastasi. Sinun tulee varautua yllättäviin eläinlääkärikuluihin ja muihin koiranomistajaa koskettaviin yllättäviin ja myös vähemmän yllättäviin mahdollisiin menoihin. Muista että koirasta on aina erilaisia kustannuksia, kuten eläinlääkärikulut, ruokakulut ja myös koiraa varten tarvittavat tarvikkeet maksavat.Miten löytää sopiva koirarotu?

Koiraroduissa on todella paljon eroja muun muassa koon, luonteen ja hoitovaatimusten osalta. Tämän vuoksi erilaisiin koirarotuihin kannattaa perehtyä huolella erityisesti silloin, kun etsinnässä on ensimmäinen koira, etkä vielä tarkkaan tiedä mitä haluat. Erilaisiin rotuihin perehtyminen vähentää sen mahdollisuutta, että hankit vahingossa sellaisen rodun joka ei sovi sinun elämäntilanteeseen, asuinympäristöön, perheeseen tai tulevaisuuden suunnitelmiin.

Erilaisiin koirarotuihin voi perehtyä muun muassa erilaisten verkkosivujen ja rotukirjojen avulla. Ensimmäisen koiran hankintaa suunnittelevan kannattaa erityisesti tehdä jonkinlainen rotutesti, esimerkiksi kannattaa tutustua Hankikoira.fi -sivuston Rotutestiin. Rotutesti auttaa sinua löytämään sopivan rodun ja se muistuttaa kätevästi pohtimaan tärkeitä koiran hankintaan liittyviä kysymyksiä. Lue lisää sopivan koirarodun löytämisestä.

 

Pohdi hieman pintaa syvemmältä

  • Minkä kokoisen koiran haluat?
  • Mitä haluat tulevan koirasi kanssa tehdä?
  • Aiotko esimerkiksi harrastaa koirasi kanssa agilityä, näytttelyitä, tokoa tai metsästystä?
  • Vai haluatko ihan vain seurakoiran?
  • Mikä rotu sinua kiinnostaa?

Etsitkö vielä sopivaa koiraa?

Pentu pissaa sisälle

Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...

Koiranpentu.fi

Tältä sivustolta löydät erilaisia näkökulmia, ajatuksia ja linkkivinkkejä koiran valintaan, hankintaan, omistamiseen ja hoitoon liittyen. Anna koiranpennullesi arvokas elämä!