Koiranpennun kotiuttaminen ja omistaminen on mahtavaa puhaa. Elämä pienen pennun kanssa ei kuitenkaan aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Uuden koiran kanssa on erittäin hauska telmiä kotona ja pennun tekemisiä on todella jännittävää seurata sivusta ja osallistua sen leikkeihin, kun se tutustuu innoissaan uuteen elinympäristöönsä. Kaikki on mahtavaa kunnes pentu pissaa sisälle.

Mitä tehdä kun pentu pissaa sisälle?

Jossain vaiheessa kesken leikkien, ruokailun tai unien jälkeen tai ihan muuten vaan, pentu ottaa ja pissaa sisälle ennakkoon varoittamatta. Vielä hetki sitten kuivalle ja puhtaalle lattialle tai matolle on ilmestynyt pissalammikko, joka täytyy siivota pois mahdollisimman pian. Näin voi käydä kerran jos toisenkin nuoren pennun kanssa, ennen kuin se oppii sisäsiistiksi.

Pentua on tästä vahingosta turha kovasti torua ja syyttää. Pieni ja kokematon pentu ei vielä pysty pidättämään omia tarpeitaan kovinkaan pitkään ja jos pentusi ei pääse ulos tarpeilleen, niin se tekee tarpeensa sisälle, eli tuotokset löytyvät mitä todennäköisimmin sisältä juuri sieltä missä pennun tassut pitävät parhaiten, eli matolta. Sisäsiisteyden opettaminen onkin syytä aloittaa pennun kanssa heti alusta asti kaiken hauskanpidon, ilon ja leikkien keskellä. Muuten pennun kanssa leikkiminen muuttuu vain ja ainoastaan ahkeraksi ja turhauttavaksi siivoamiseksi.

Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, tai oikeastaan se on juurikin tämän näköinen ja hajuinen, joten tarvittaviin toimiin kannattaa ryhtyä välittömästi. Aloita luomalle pennulle, joka ei vielä ole sisäsiisti, sellainen sopiva paikka johon se voi tarvittaessa tehdä tarpeensa, kun sinä et kuitenkaan ehdi viedä sitä joka kerta ajoissa ulos. Jatka sisäsiistiksi opettamista siitä mihin viimeksi jäitte, eli säännöllisten ja riittävien ulkoilurutiinien opetteluun vaikka joka ulkoilukerralla pennun ei olisikaan tarve ryhtyä tarpeilleen.

Osoita pennulle sallittu paikka

Keväällä, kesällä ja syksyllä pennun ulkoiluttamisen ei pitäisi olla kovin hankalaa. Pentu tykkää varmasti käydä ulkona mukavalla säällä, eikä sitä pieni sadekaan haittaa. Tuskin talvellakaan kylmempi ilma tai lumi muodostuvat ongelmaksi. Aina pennun kanssa ei kuitenkaan ehdi ajoissa ulos ja pentu pissaa sisälle huolellisesta ulkoilutuksesta huolimatta.

Tähän ongelmaan voi hakea helpotusta osoittamalla nuorelle pennulle sisältä sellaisen paikan, jonne pissaaminen on aluksi sallittua. Tätä varten voi käyttää esimerkiksi vanhoja sanomalehtiä, mikäli sellaisia talouteesi vielä tulee. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sanomalehdet päästävät helposti nesteen osittain läpi, joten sen alla on oltava nestettä läpäisemätön kerros. Muuten alla oleva parketti on takuu varmasti pilalla. Kannattaa myös muistaa, että parketilla lojuva sanomalehti saattaa olla liukas eikä pentu välttämättä mielellään tee sen päällä tarpeitaan.

Koiran pissa-alusta pitää lammikot poissa

Helppo ja kätevä vaihtoehto sanomalehdelle tai muulle vastaavalle viritykselle ovat kertakäyttöiset *koiran pissa-alustat. Ne imevät nesteen vaipan tavoin itseensä eikä päästä sitä läpi lattialle. Jos ja kun pentu pissaa sisälle sallitulle pissa-alustalle, niin vahinko on helppo korjata pois. Pissa-alustan voi vaihtaa uuteen ja kuivaan, eikä lattiaa tai mattoa tarvitse alkaa siivoamaan. Pissa-alusta säästää pennun alkuaikoina varmasti sinun aikaa ja hermoja.

Koiran pissa alustat löydät helposti esimerkiksi *Petenkoiratarvike.com:sta.

Tässä vielä aiheeseen liittyvä liittyvä informatiivinen video koiran kotiuttamisesta.Mikä koirarotu sopii minulle?

Onko suunnitelmissasi ensimmäisen koiran hankinta, mutta et vielä tiedä tarkasti millaisen koiran haluaisit. Mietitkö vielä mielessäsi, että mikä koirarotu sopii minulle. Ehkäpä pieni tuumaustauko koiranhankinnassa voi auttaa asiaan.Seurakoira vai harrastuskoira?...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Mitä koira tekee yksin kotona?

Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?Kun tiedät,...