Jossain vaiheessa väistämättä tulee eteen tilanne, jolloin kaikki perheenjäsenet ovat poissa kotoa samaan aikaan ja koira jää yksin kotiin. Tällöin koiranomistajan mieleen saattaa hiljalleen hiipiä kysymys: mitä koira tekee yksin kotona juuri nyt?

Kun tiedät, että koirasi jää yksin kotiin, niin voit helposti *rajata sen elinympäristöä hieman pienemmäksi ja järjestellä sitä turvallisemmaksi. Tällä tavoin se ei pääse kulkemaan kiellettyihin huoneisiin, eikä se pääse käsiksi kiellettyihin tai mahdollisesti vaarallisiin tavaroihin. Pelkkä elintilan rajaaminen ei välttämättä kuitenkaan riitä poistamaan huolta siitä, mitä kotonasi tapahtuu sinun poissa ollessasi.

Mitäpä jos pystyisit tarkastamaan koirasi tilanteen helposti älypuhelimeesi tai tablettiisi asennettavasta sovelluksesta tai tietokoneeltasi ollessasi esimerkiksi töissä, kaupassa tai harrastuksissa. Koirasi etäseuranta on tänä päivänä yllättävän helppoa ja edullista. Seurantaan tarvittavien laitteiden hankkiminen ei enää ole järin kallista. Noheva nörtti rakentaa kätevästi ja edullisesti oman verkkokameransa servereineen, mutta tavallisen koiranomistajan ei tarvitse tehdä samaa vaikeimman kautta. Kokeile *koirakameraa.

Seuraa reaaliaikaisesti koirasi tekosia nettikameralla

Nettikameran ja siihen liitetyn puhelinsovelluksen avulla on helppoa ja vaivatonta seurata mitä koira tekee yksin kotona. Näin sinun ei tarvitse arvailla haukkuuko se naapureita, nukkuuko se rauhallisesti vai tekeekö se mahdollisesti pahojaan silloin kun sinä et ole läsnä.

Pelkkä nettikamera ei tietenkään muuta koirasi käyttäytymistä ja pelasta sinua naapureiden valituksilta, mahdolliselta häädöltä kerrostalosta tai pureskellulta sohvalta, mutta sen avulla tiedät mitä koirasi touhuaa sinun poissa ollessasi. Tämän tiedon (esimerkiksi tieto eroahdistuksen oireista) avulla voit pyrkiä kouluttamaan koiraasi ja muuttamaan sen käyttäytymistä.

Pysy ajantasalla

  1. Hanki ja ota käyttöön tarvittavat laitteet ja sovellukset
  2. Jätä koira kotiin ja poistu talosta
  3. Avaa nettikamerasi kuvayhteys etänä
  4. Tarkista mitä koira tekee yksin kotona
  5. Jatka päivääsi levollisin mielin

Yhdistämällä nykyaikaisen teknologian ja sinun luontaisen uteliaisuutesi voit helposti varmistaa kesken kiireisen päiväsi, että rakas lemmikkisi voi hyvin ollessaan yksin. Voit jopa kehua sitä kotiin tullessasi hyvästä päivästä kun tiedät, että kotona on osattu käyttäytyä asiallisesti.

Jos tiedät että koirasi kärsii eroahdistuksesta ja haukkuu kotoan yksin ollessaan, niin voit esimerkiksi kokeilla digitaalista dog sitteriä, esimerkiksi www.digitaldogsitter.com.

Mitä koira tekee yksin kotona?Koiranpennun lenkitys koiran ehdoin

Koiranpennun lenkitys herättää kysmyksiä monelle tuoreelle koiranomistajalle. Erinäisiltä keskustelupalstoilta löytyy useita keskusteluja siitä, mikä on sopiva lenkin pituus tai sopiva lenkkien määrä pienelle tai vähän isommallekin pennulle. Joitakin askarruttaa myös...

Kesähelteet

Kesähelteet ovat taas täällä ja käytännössä se voi tarkoittaa taas tukalan kuumaa ilmaa niin meille ihmisille kuin myös meidän lemmikeille. Lämpötila ulkona nousee todennäköisesti jossain vaiheessa hellerajaan ja sen yli, jolloin on syytä alkaa huomioimaan lämpimän...

Pimeä syksy ja vähän valoa

Syksy on jo pitkällä ja valo loistaa poissaolollaan varhain aamuisin ja myöhään iltaisin. Nyt viimeistään on syytä varmistaa että sekä sinä, että koirasi näytte hyvin ja kauas lenkillä. Kosteat tienpinnat tuntuvat imevän kaiken valon eikä koiranulkoiluttaja tai koira...