Koiran kustannukset

Koiran hankinnasta ja pitämisestä aiheutuvat kustannukset saattavat askarruttaa erityisesti ensimmäistä koiraa hankittaessa. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä koiralle tarvitsee ostaa yhtä ja toista. Koiran kustannukset riippuvat merkittävästi siitä, minkä kokoisesta ja rotuisesta koirasta on kyse, minkälaista elintasoa koiran kanssa halutaan ylläpitää ja mitä koiran kanssa touhutaan.

Koira tarvitsee yhtä ja toista

Koiralle tarvitsee ostaa muun muassa ruokaa, tarvikkeita ja leluja. Merkittävä osa koiran kustannuksista syntyy juuri näistä. Näiden lisäksi koirasi tarvitsee asianmukaiset rokotukset ja muutenkin eläinlääkärissä saattaa helposti kulua euro poikineen. Yksi menoerä on myös ennalta arvaamattomat onnettomuudet. Näihin voi varautua esimerkiksi koiravakuutuksella*.

Varsinkin innokkaille koiraharrastajille kulujua syntyy muun muassa matkakuluista, jäsenmaksuista, osanottomatkuista ja harrastustarvikkeista. Kuten muissakin harrastuksissa, niin myös koira harrastuksissa vain mielikuvitus on rajana siinä kuinka paljon koiran ylläpitoon ja koiran kanssa harrastamiseen voi upottaa rahaa.

Jo pelkästään muutamalla nettihaulla löytää valtavan suuren haitarin koiran mahdollisista kustannuksia. Yksi sanoo pärjäävänsä koiransa kanssa alle 30 eurolla kuukaudessa ja toinen kertoo käyttävänsä koiraansa rahaa pitkälti yli kolme sataa euroa kuukaudessa. Näitä juttuja lukiessa kannattaa siis käyttää maalaisjärkeä ja pohtia hieman omia mieltymyksiä ja aikomuksia. Tekemällä viisaita kulutusvalintoja on mahdollista pitää koiran kustannukset hyvinkin pieninä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joku joka sanoo käyttävänsä koiraansa alle 30 euroa kuukaudessa ei välttämättä ole muistanut laskea ihan jokaista todellista menoerää.

Koiran kustannukset muodostavat mm:

  • Ruoka
  • Puruluut
  • Lelut
  • Pannat ja hihnat (syytä olla useampia)
  • Rokotukset, madotukset, jne.
  • Eläinlääkärikulut (ennalta arvattavat ja yllättävät)
  • Turkinhoitaminen
  • Vakuutukset
  • Kakkapussit (ellet saa näitä ilmaiseksi)
  • Mahdolliset koiran kanssa harrastamiset

Edulliset koiran kustannukset

Koiran kustannukset karkaavat helposti käsistä ellei koiraan liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia mieti ja suunnittele hieman etukäteen. Kannattaa tutustua huolella oman paikkakunnan eläinkauppojen, lähikauppojen ja markettien tarjontaan ja katsastaa niiden hintataso aika-ajoin. Nettikaupoista löytyy usein edullisia koiratuotteita ja kun tilaat kerralla useampia tuotteita saatat saada esimerkiksi ilmaisen toimituksen. Lisäksi netissä koiratarvikkeiden vertailu onnistuu helposti kotisohvalta.

Yllättäviä koiran kustannuksia varten kannattaa myös varautua, joten jonkinlainen seuraeläinvakuutus* voi olla järkevää ottaa. Vakuutusehtoihin ja sen kattavuuten kannattaa perehtyä huolella, jotta matkan varrella ei tule yllätyksiä.

Netissä monipuolinen valikoima ja kilpailukykyiset hinnat

Netissä on useita hyviä kauppoja, joista löytyy suuri valikoima erilaisia koiriin liittyviä tuotteita ja monet näistä tarjoavat ilmaisen kuljetuksen, kun tilaat kerralla tietyn rahasumman edestä. Myös koiran hoitoon tarvittavia apteekkituotteita voi tilata helposti netistä.

Nettikauppojen yksi hyvä puoli on siinä, että voit kotisohvaltasi tehdä tarvitsemiesi koiratuotteiden hintavertailut ja hankinnat. Näin aikaa ei kulu turhaan markettien hyllymetrejä kierrellessä. Lisäksi hintojen vertailu on nopeaa ja helppoa. Nettikaupoissa koiran kustannukset pysyvät kurissa, kun ostat vain sen mitä koirasi ja sinä tarvitsette.

 

Lue myös

Linkkivinkkejä